• 瀏覽: 13,346
  • 回覆: 40
大家平時有無食開澳門馳名既蠔仔肉碎米?
一個人食一碗米粉已經好飽,我呢碗係牛丸肉碎米,飲埋湯。
最愛食有肉汁既手打牛丸(一粒等於出面兩粒咁大)。我碗走青
(走牙菜、乾蒜等),加少少魚露,少少酸瓜,少少辣椒油

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
熱賣及精選
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-11-21 02:54 PM 發表

尼間好似關閘抵食D

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-11-21 02:54 PM 發表

樓主,氹仔花城嗰間係咪同一集團(見單張冇寫)?我見好多韓國遊客入去食!

係得板樟堂返我,不過,有排都過唔到去.

引用:
原帖由 笑看人生2018 於 2020-11-22 02:45 PM 發表

尼間好似關閘抵食D
好久不見
關閘分店只食過一次,唔係一樣架。
以前食得最多係佑漢,依家筷子基

引用:
原帖由 qgal 於 2020-11-22 03:41 PM 發表

樓主,氹仔花城嗰間係咪同一集團(見單張冇寫)?我見好多韓國遊客入去食!
Hi qgal師兄,我“估”唔係佢地既,因王朝都有,但都唔係。

引用:
原帖由 檸樂 於 2020-11-22 06:41 PM 發表

係得板樟堂返我,不過,有排都過唔到去.
依家香港情況,似有排

有得看!
無得食!
唉!

引用:
原帖由 單打 於 2020-11-23 05:23 PM 發表

有得看!
無得食!
唉!
有機會的!謝謝支持

祐漢間舖好味道,當年坐對面係係肌膚白如雪低食緊,簡直賞心悅目。

但若澳門粉麵必食,我會揀疊記咖哩,不作二選。

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-11-25 10:59 AM 發表

祐漢間舖好味道,當年坐對面係係肌膚白如雪低食緊,簡直賞心悅目。

但若澳門粉麵必食,我會揀疊記咖哩,不作二選。
疊記在氹仔嗎?我好少喺氹仔食嘢。

以前(十幾年前)祐漢食幾餸蠔仔貴刁碗嘢好巨大,價錢好平民。最美既回憶係王朝近觀音像間同名老店(應該無咗好耐?),王朝CTM對面間有過不愉快體驗。

咖喱我喜歡食呢間,做街坊生意。
佢啲咖喱香濃。
面積雖細,撈麵惹味,份量都多。
我喜歡食叉燒牛根撈油麵(咖喱汁),牛根好腍。

食蠔仔肉碎米
遊客會食武二、本地人會食廣來興
響關閘有兩間,蠔仔比武二新鮮 又大碗

引用:
原帖由 yuyucheng 於 2020-11-25 06:02 PM 發表

食蠔仔肉碎米
遊客會食武二、本地人會食廣來興
響關閘有兩間,蠔仔比武二新鮮 又大碗
廣來興,未試過,下次去開嗰邊試下先,謝謝推介。

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-11-23 02:27 AM 發表

Hi qgal師兄,我“估”唔係佢地既,因王朝都有,但都唔係。
我今日行過,見到舖名真係多咗個"新"字,唔知佢哋有乜關係!花城依間係我朋友「特別推介」(好唔好食唔知),有好多韓國人幫襯,話說有日佢去食麵時對面坐咗兩個韓國妹,所以 ⋯⋯

樓主知唔知明天起來金沙展廳又有名牌大減價,唔知會唔會好似上次咁多荀嘢賣呢!

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]