• 瀏覽: 3,539
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
本主題由 hkpal 於 2020-11-22 07:11 PM 分類
我想買年供七萬個隻供五年,每年派一萬個隻,各位可否比d意見我呢?謝謝!

提示: 違規內容已被屏蔽
好多保險公司都有相類似既計劃,可以每年派翻錢俾你既,派既錢其實都差唔多,你可以睇下派完錢之後仲可以增值幾多,同埋睇埋間保險公司紅利實現率係咪ok, 個agent係咪ok咁

回覆 引用 TOP

中XX壽,年供七萬個隻供五年,每年派一萬個隻,供五年共35萬,每年派一萬即係要35年先回本,之後仲要睇有幾多紅利,咁不如掉轉仲好。

引用:
原帖由 焦急有盡頭 於 2020-11-22 06:48 PM 發表

我想買年供七萬個隻供五年,每年派一萬個隻,各位可否比d意見我呢?謝謝!
長年期而保證小的保單買不過

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 江湖遠方的遊艇 於 2020-11-23 09:37 AM 發表

*** 該帖被屏蔽 *** 睇定d

回覆 引用 TOP

每年派一萬息,好似到第16年可取消單可收回本 金350000,如唔取消保單第17年好似紅利代利息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2020-11-23 02:20 PM 發表

中XX壽,年供七萬個隻供五年,每年派一萬個隻,供五年共35萬,每年派一萬即係要35年先回本,之後仲要睇有幾多紅利,咁不如掉轉仲好。
好似吾係咁樣,不過咁諗,呢類型保險比D有多餘錢既人,可以將D多出來既資產交比保險。

引用:
原帖由 dan_dan524 於 2020-11-26 10:10 PM 發表

好似吾係咁樣,不過咁諗,呢類型保險比D有多餘錢既人,可以將D多出來既資產交比保險。
有多餘錢都要跑贏通脹吧,有信心為何不保証呢?長年期保單都保証唔倒能跑贏通脹,可來分紅呢?

回覆 引用 TOP

咁一個人有D儲蓄,分散投資,都吾會全部放係跑贏通脹既投資到,總會有D現金放係銀行,銀行又無息,都跑輸通脹,咁又分一點出來有兩三厘息都好過全部放銀行,呢D野各有所需的,自然有佢既需求。

回覆 引用 TOP

我見佢好多間門市都有做依個計劃,應該有得諗卦!我諗住穩陣得嚟年年有得收又保本咁解啫,股票跌到咁真係有d驚將來輸埋!

引用:
原帖由 焦急有盡頭 於 2020-11-28 06:07 PM 發表

我見佢好多間門市都有做依個計劃,應該有得諗卦!我諗住穩陣得嚟年年有得收又保本咁解啫,股票跌到咁真係有d驚將來輸埋!
系多左人走嚟做儲蓄嘅樓主join左未🤔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]