• 瀏覽: 13,987
  • 回覆: 142
  • 追帖: 3
我都有個朋友父母勁有錢,有屋有車有零用錢比佢。
佢只系廿幾歲果時返過 2 年工,之後話吾鐘意做就辭左職無做過野。
衣家四十零歲,近年佢都系環遊世界周圍去玩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2020-11-23 08:07 AM 發表

見過1998年中學畢至今一份工都未近過,會考科科U,識字少,一篇50字以上嘅文睇唔明

靠到處用怪力亂神照片及影像去呃神騙鬼
呃錢、呃住、呃飲、呃食、呃免費私家車接載、呃免費勞動力……

啲相及影像係條女識發光,佢就攞住呢啲才料向人“兜售”話自己識法術、已向條女下咗蠱及邪術,就嚟將條女收服做奴隸、就可以靠條女食飯,叫啲人「投資入股」
就咁樣自98年至今不停轉換地點、不停呃新血科水
直至近年才開始呃 ...
鄺神?

引用:
原帖由 mobilesss 於 2020-11-23 09:35 AM 發表

大把好老豆,我識有丁吾只養個仔重埋個孫,又點講呢?
呢 d 大把啦,我都有朋友個父母全包。
一成年巳經比層樓佢搬出去住,全屋水電煤雜費全包,仲每月有零用,買車又系父母比。
上年佢同條女生左個仔,連個仔都有錢分!
佢未負責過一分一毫,但就有車有樓有老婆有仔!

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2020-11-23 08:12 AM 發表

你以為咁好好?
到有一日佢要出來打工,就會發覺脫晒軌脫晒節,要追返都要相當時間。
你估28歲過十年仲28歲咩,就算90後同00後都有代溝啦,00根本唔知到香港繁榮得都犀利,以為而家就係舊時,見到佢地的思想已經大落後,所以過左十年做看更咪又咁做,反正佢都沒做過,除非香港看更變得電腦機械化,所以脫節唔關事一係匿係深山

回覆 引用 TOP

遊戲人間, 爽

回覆 引用 TOP

識一個讀書讀到三十幾歲,讀到老豆死鳩左之後就死死地氣出黎做份打雜,之前讀咁多書唔知讀左咩,正廢柴。

回覆 引用 TOP

太子爺邊洗打工架?

回覆 引用 TOP

有乜咁出奇,識得有個就黎40歲父母仲比緊零用錢佢添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2020-11-23 08:07 AM 發表

見過1998年中學畢至今一份工都未近過,會考科科U,識字少,一篇50字以上嘅文睇唔明

靠到處用怪力亂神照片及影像去呃神騙鬼
呃錢、呃住、呃飲、呃食、呃免費私家車接載、呃免費勞動力……

啲相及影像係條女識發光,佢就攞住呢啲才料向人“兜售”話自己識法術、已向條女下咗蠱及邪術,就嚟將條女收服做奴隸、就可以靠條女食飯,叫啲人「投資入股」
就咁樣自98年至今不停轉換地點、不停呃新血科水
直至近年才開始呃 ...
吹水 都係一種 技能⋯ 早有 神棍聰 收服 小甜甜 廿億⋯

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-23 07:35 發表

我識佢老豆佢老豆開餐廳 買埋樓俾個仔每月零用錢兩萬五 佢老豆話佢仲後生邊使咁快出泥打工 玩多D先喎點解我冇咁既老豆
打工可免則免,直接創業好過

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
唐家灣去珠海?搭城軌啦。
九龍去深圳?2018年開始可以搭高鐵啦。

回覆 引用 TOP

我以前都識過2個女仔,佢哋讀完中五之後一直都冇打過工,2x報進修班都係唔想咁悶,日日係屋企,佢哋都係屋企的孻女,唔使俾家用屋企

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-23 07:35 AM 發表

我識佢老豆佢老豆開餐廳 買埋樓俾個仔每月零用錢兩萬五 佢老豆話佢仲後生邊使咁快出泥打工 玩多D先喎點解我冇咁既老豆
無聽過讀醫?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-23 07:35 AM 發表

同人唔同命囉冇得解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-11-23 08:01 AM 發表

亞黃屍鋒唔夠廿八歲添,唔知算唔算呢?
坐擁豪宅,得閒山頂放狗。
呢啲生活唔難㗎!
賣港咪得囉。
賣國賣港,絕子絕孫的😜😜😜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-11-23 08:01 AM 發表

亞黃屍鋒唔夠廿八歲添,唔知算唔算呢?
坐擁豪宅,得閒山頂放狗。
呢啲生活唔難㗎!
賣港咪得囉。
好似24歲咋話老竇買俾佢喎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]