• 瀏覽: 5,617
  • 回覆: 76
  • 追帖: 2
餐廳位於尖沙咀某個新開的商場內,趁出開去嗰邊就順便去試吓。自助餐係半自助模式,可以加$40要多一個主菜,但因為buffet枱已經有燒牛肉同焗雞,所以唔食主菜亦都非常夠食了。Buffet枱食物款式不算好多,但用料不錯,味道也好,整體來講係食得開心的一餐。

餐牌

四款凍海鮮,蟹腳已經剪開咗,方便食用,味道方面不會過咸。翡翠螺有鮮味,凍蝦冇味唔掂,青口冇試

三款cold cut,特別欣賞Parma ham,夠油潤,火腿亦係高級貨

除咗呢幾款食物外,仲有好好味嘅燒南瓜

多款蔬菜

我見識少,冇乜喺自助餐見過呢種burrata cheese,芝士中心creamy,味淡,不過有奶香味。除此之外仲有Parmesan cheese

燒牛肉和烤雞

甜品同生果

繼續甜品,杯杯甜點會轉款

南瓜湯,欣賞燒牛肉同烤雞都好嫩滑,尤其係焗雞,滑之餘仲有味,兩款烤肉都係水凖以上

多謝收看

睇嚟可以安歌

引用:
原帖由 doraamo 於 2020-11-23 05:38 PM 發表

餐廳位於尖沙咀某個新開的商場內,趁出開去嗰邊就順便去試吓。自助餐係半自助模式,可以加$40要多一個主菜,但因為buffet枱已經有燒牛肉同焗雞,所以唔食主菜亦都非常夠食了。Buffet枱食物款式不算好多,但用料不錯,味道也好,整體來講係食得開心的一餐。

南瓜湯,欣賞燒牛肉同烤雞都好嫩滑,尤其係焗雞,滑之餘仲有味,兩款烤肉都係水凖以上

多謝收看
呢個自助餐唔使叫main都得喎,有冇折先
同Cucina比較,邊個岩你食多啲呢

引用:
原帖由 doraamo 於 2020-11-23 05:38 PM 發表

多謝收看
咁少甜品😅

引用:
原帖由 大胃王浩浩 於 2020-11-23 05:50 PM 發表

睇嚟可以安歌
的確可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2020-11-23 05:53 PM 發表

呢個自助餐唔使叫main都得喎,有冇折先
同Cucina比較,邊個岩你食多啲呢
我未試過cucina呀,有機會都想試

呢個自助餐冇折,唔叫main都飽晒

引用:
原帖由 高山少年 於 2020-11-23 06:14 PM 發表

豐富自助餐,勁正呀!
係幾好架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john198822 於 2020-11-23 06:41 PM 發表

咁少甜品😅
始終都只係半自助,食物款式會少啲,喜歡甜品的人不滿意都正常

回覆 引用 TOP

即係幾錢$?

引用:
原帖由 今天浪漫的美人 於 2020-11-23 06:56 PM 發表

即係幾錢$?
不叫主菜$328+,要埋普通主菜(佢有啲主菜貴啲)就$368+

回覆 引用 TOP

毛毛你邊間buffet未食過

使唔使訂台

引用:
原帖由 doraamo 於 2020-11-23 06:50 PM 發表

我未試過cucina呀,有機會都想試

呢個自助餐冇折,唔叫main都飽晒
成本落晒cold cut,海鮮同肉,最好係冇蠔,岩晒我

唔該pm pm

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]