• 瀏覽: 19,721
  • 回覆: 195
  • 追帖: 3
點解自己裝完盞LED燈後 D光會咁微弱

熱賣及精選
藥師佛咒 對抗武肺
http://bit.ly/38Fuijs
http://bit.ly/2TXhW1O
不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
毛語錄 139頁
我之前買左支小米 跟住呢支係飛利蒲 2支都係咁 有無師兄知道點解會咁呢

引用:
原帖由 misterblack 於 2020-11-24 11:58 AM 發表

點解自己裝完盞LED燈後 D光會咁微弱11848772
Ching,唔好介意我多咀,唔識整,去搵CF 好D,好危險。兩條線飛晒出黎,唔小心接到機殼或兩線短路,如果係220V,一開即爆。其中一條接左落地。好得人驚。

跟弱d, 去燈舖或taobao連火失一起買火數高d就光好多

明顯搭錯線喎

拿林關電,仲用手攞住。

啲線好似接錯左,電你唔死算好彩,唔識都係搵師父裝好啲。

Ching, wrong wiring!!!

唔該各位師兄 有人可以教教我點做嗎

師兄迴路你又披曬口,火綫你又駁左落殼,啦啦林重新搞過啦電瓜你呀

引用:
原帖由 victorkc 於 2020-11-24 12:14 PM 發表

啲線好似接錯左,電你唔死算好彩,唔識都係搵師父裝好啲。
DC, AC, L/N/G, 單相,三相

樓主如果連呢啲都唔知係乜就唔好學人搞電啦真係電撚死佢架。

樓主有潛質整炸彈

引用:
原帖由 misterblack 於 2020-11-24 12:21 PM 發表

唔該各位師兄 有人可以教教我點做嗎
白色接翻白色此其一。電線皮唔駛開咁長,0.5cm足夠,金屬線要完全套入塑膠洞洞(簪玉)內,不能外露。

你條白色線點解接咗去綠色水線個位?唔跳大制算你好彩。

另外你嗰個得16粒燈珠,根本就唔係用嚟室內照明,只不過係夜晚起身照住條走廊等冇咁黑嘅夜燈。普遍嚟講都要幾百粒燈珠嘅先夠光。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]