• 瀏覽: 5,774
  • 回覆: 63
  • 追帖: 2
本主題由 zerickL 於 2020-11-24 12:59 PM 移動
不小心撞到警察巡邏車大概要賠幾多錢?前右bumper撞到警車左邊小小,目測我架車仲傷過佢。
利申:係我唔岩

精選汽車
提示: 違規內容已被屏蔽
要睇下會唔會告你先......小事就賠錢

我係現代人
老虎頭上,大膽

回覆 引用 TOP

要搵公証行搞(試過白車)對方錯

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2020-11-24 05:05 PM 發表

賠狗糧就可以了.
你自己食唔曬有淨?如果撞到曱甴係咪痾督屎比佢食😰

回覆 引用 TOP

樓主乜你認為可以私了?賠幾多點解唔問你自己保險?

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-24 05:10 PM 發表

要睇下會唔會告你先......小事就賠錢
9成會告不小心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 榮郭 於 2020-11-24 07:08 PM 發表

要搵公証行搞(試過白車)對方錯
但當時係夜晚,同埋我冇即時搵公証行。係咪已經冇用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-11-24 08:00 PM 發表

樓主乜你認為可以私了?賠幾多點解唔問你自己保險?
我冇話可以私了亦唔知你係邊睇到我有寫私了。我係想知有冇人試過類似情況,保險有墊底費但都想知大概幾錢等我自己心中有數預d錢賠。麻煩下次睇清楚先問。

引用:
原帖由 siuchiubabe 於 2020-11-24 09:58 PM 發表

我冇話可以私了亦唔知你係邊睇到我有寫私了。我係想知有冇人試過類似情況,保險有墊底費但都想知大概幾錢等我自己心中有數預d錢賠。麻煩下次睇清楚先問。
如果你係楊明, 醉酒駕駛、拒呼氣測試、毀壞公物 ... 賠幾千, 當飲茶.

如果你係醫護、教師、記者 .... 等踎監吧.

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2020-11-24 10:23 PM 發表

如果你係楊明, 醉酒駕駛、拒呼氣測試、毀壞公物 ... 賠幾千, 當飲茶.

如果你係醫護、教師、記者 .... 等踎監吧.
我只係普通市民。請不要拉上政治。謝謝

引用:
原帖由 siuchiubabe 於 2020-11-24 10:24 PM 發表

我只係普通市民。請不要拉上政治。謝謝
點解會咁唔小心? 會唔會係佢忽然DUP車? ANYWAY快啲報左自己保險先, 落口供時唔好講多唔好講少, 亦唔好過於示弱, 點判都唔會太嚴重的

引用:
原帖由 GL27 於 2020-11-24 10:50 PM 發表

點解會咁唔小心? 會唔會係佢忽然DUP車? ANYWAY快啲報左自己保險先, 落口供時唔好講多唔好講少, 亦唔好過於示弱, 點判都唔會太嚴重的
因為我係小路停低等陣,右邊的士讓我,我好慢咁岀,咁岩右邊盲點睇唔到警車,佢又原來要轉右,我睇佢唔到,而佢唔收油照扭右撞落我右bumper到。目測我bumper凹咗,但警車只係花左。

引用:
原帖由 siuchiubabe 於 2020-11-24 10:54 PM 發表

因為我係小路停低等陣,右邊的士讓我,我好慢咁岀,咁岩右邊盲點睇唔到警車,佢又原來要轉右,我睇佢唔到,而佢唔收油照扭右撞落我右bumper到。目測我bumper凹咗,但警車只係花左。
OH....明白, 坦白講撞到政府車輛, 尤其警車, 除非你有哂CAM同埋證明道理喺哂你嗰度, 否則都係大事化小, 做下衰仔好聲好氣, 睇下可否私了便了事, 但記住一定要報保險, 等保險去賠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]