• 瀏覽: 10,521
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 開心消消樂 於 2020-12-7 02:04 PM 發表

冇嘗試過哎,但系如果有機會去歐洲,我希望能嘗試
如果係既到時記得提早買飛,通常愈早買愈容易有得平。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 波濤可愛的駱駝 於 2020-12-7 10:31 PM 發表

唔會,我唔趕時間
趕時間應該坐飛機。
唔趕時間既可以自駕或坐火車。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2020-11-26 09:00 PM 發表

早幾年有個人係瑞士滑雪,因為太大風雪迷路,去咗山嘅另一面,入咗隔離奧地利境內,佢最後搭咗幾千蚊的士返去瑞士酒店。

早幾年真係自己試過係慕尼克搭巴士去穌黎世,全程都無check過証件。

歐洲大部份地方都安全,主要係遊客區爬手多,街頭強逼買嘢,只要小心啲可以,但有啲區連當地人都唔建議去。至少香港都未至於有邊區真係連你都唔敢去,係尖沙咀、銅鑼灣未聽過成日有遊客被偷嘢,咁樣比較會唔會容易比 ...
應該係深水埗……

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

坐過一次eurostar 由法到英要3個鐘

引用:
原帖由 騰完落海 於 2020-12-15 04:40 PM 發表

你班車可能有 delay,timetable 話車程係2小時15分。

回覆 引用 TOP

大約啦, 可能現在速度快咗, 始終都係24年前嘅事

幾好,次次搭都訓著,太舒服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰完落海 於 2020-12-15 04:40 PM 發表

我都坐過一次Eurostar由法國去英國,都方便、舒服。不過都係廿年前嘅事……

引用:
原帖由 騰完落海 於 2020-12-15 05:03 PM 發表

大約啦, 可能現在速度快咗, 始終都係24年前嘅事
車速應該無變過。

不過火車同飛機一樣,timetable 係一回事但實際上可以有delay。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 numan123 於 2020-12-19 01:20 PM 發表

我都坐過一次Eurostar由法國去英國,都方便、舒服。不過都係廿年前嘅事……
小弟四年前都同屋企人坐過一次, 由法國巴黎坐到去英國倫敦, 又舒服又快。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

新一輪疫情爆發,歐洲之星公司睇黎又要向政府求助。否則幾乎無客既情況下,好難捱得過疫情。

回覆 引用 TOP

好貴,唔捨得

我這些窮人只可搭P&O

引用:
原帖由 錢七 於 2020-12-27 01:10 AM 發表

好貴,唔捨得

我這些窮人只可搭P&O
唔好忘記 Paris 去 Calais,過海後 Dover 去倫敦都要車錢架!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]