• 瀏覽: 1,230
  • 回覆: 14
  • 追帖: 2
家中新安裝坐厠,安裝當日只有太太在家,我回家後才知師傅安裝坐厠只唧玻璃膠.
立即揾師傅話咁裝唔得,但師傅巳經唔再理我.
現想做有限度補救,請問咁多位師兄.
如果我買坐厠縲絲碼回來,用鋼膠痴在地磚再上坐厠縲絲這方法可行嗎?
因不想移開坐厠鑽孔.

引用:
原帖由 ahshing00000000 於 2020-11-25 12:15 PM 發表

家中新安裝坐厠,安裝當日只有太太在家,我回家後才知師傅安裝坐厠只唧玻璃膠.
如果我買坐厠縲絲碼回來,用鋼膠痴在地磚再上坐厠縲絲這方法可行嗎?
因不想移開坐厠鑽孔.
你影張現在坐厠的相來比大家睇睇先。

引用:
原帖由 fman123 於 2020-11-25 12:23 PM 發表

你影張現在坐厠的相來比大家睇睇先。
返緊工,要夜少少才可以影相

廁碼係要移開坐廁至可以種落地,
而家如果廁底用得足夠玻璃膠,都可以用的冇問題。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 ahshing00000000 於 2020-11-25 12:51 PM 發表

返緊工,要夜少少才可以影相
因為我可以伸手入去摸到粒座厠縲絲(縲絲係假狗,用膠痴住)
所以諗住買個碼回來用鋼膠痴住地磚,再上番粒座厠縲絲.

回覆 引用 TOP

我裝座廁時特別叫C傅唔好裝碼,只係打膠,已經好等穩陣,因為方便日後維修

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-11-25 01:27 PM 發表

廁碼係要移開坐廁至可以種落地,
而家如果廁底用得足夠玻璃膠,都可以用的冇問題。
用玻璃膠唔會搖咩?

引用:
原帖由 napo123 於 2020-11-25 03:11 PM 發表

用玻璃膠唔會搖咩?
反轉坐廁底都可以落膠,如果落得足夠係可以冇問題的。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
陳列室連膠都無用, 唔大動作都幾穩陣

你鍾意就得啦, 唔洗理人地 = 你柒你ON九, 關人九事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-11-25 03:13 PM 發表

咁呢O的換廁就咁用界刀起膠?

引用:
原帖由 napo123 於 2020-11-25 03:27 PM 發表

咁呢O的換廁就咁用界刀起膠?
是的,不過到時都有排。

回覆 引用 TOP

底膠 + 水箱靠牆膠。 。不動。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-11-25 03:13 PM 發表

四年貨仔🤔🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahshing00000000 於 2020-11-25 12:15 PM 發表

因不想移開坐厠鑽孔.
俾晒錢師傅?

回覆 引用 TOP

睇人地點裝

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29504228
*請不要害人 展示無"防啜閥"既U隔P隔樽隔 , 拜託老手放過無知小白 *
內有 tw youtube .. 拆出再裝..

藥師佛咒 對抗武肺
http://bit.ly/38Fuijs
http://bit.ly/2TXhW1O
不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
毛語錄 139頁

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]