• 瀏覽: 11,576
  • 回覆: 224
  • 追帖: 2
本主題由 miss5 於 2020-11-25 07:09 PM 移動
林鄭你個腦裝咩架,係咪自相矛盾

第一個明日大嶼起得黎都接近2047,到時都正式回歸,點解我唔直接返大灣區住先,雖然一國兩制都名存實亡,但點都好,你都比小小誠意,將一國兩制加多50年去到2097係咪成件事合理d呀

第二你都推緊大灣區發展,咁搞個明日大嶼有咩用先,不如學澳門咁拉,深圳直接租塊地比香港,馬上起公屋比市民住,咁先可以立即解決現在存在既問題呀

第三係比依到d深藍人回覆,佢地話支持起明日大嶼可以即時解決現在住屋問題,問題黎拉~起個島最少都20年,起樓3年,咁依23年又點解決住屋問題???好亂呀

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-11-25 01:56 PM 發表

第一個明日大嶼起得黎都接近2047,到時都正式回歸,點解我唔直接返大灣區住先,雖然一國兩制都名存實亡,但點都好,你都比小小誠意,將一國兩制加多50年去到2097係咪成件事合理d呀

第二你都推緊大灣區發展,咁搞個明日大嶼有咩用先,不如學澳門咁拉,深圳直接租塊地比香港,馬上起公屋比市民住,咁先可以立即解決現在存在既問題呀
條友死要面 佢出親來講野個市都跌, 好明顯大戶都唔妥佢

this project is used to rob HK reserve in a legitimate manner, #3311  #390 all these will benefit and help issue invoices to us

引用:
原帖由 sure@win 於 2020-11-25 02:01 PM 發表

this project is used to rob HK reserve in a legitimate manner, #3311  #390 all these will benefit and help issue invoices to us
我情願中共直接攞走好過 冇錢咪認攞,搞咁大場戲自相矛盾當人弱智

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-11-25 01:56 PM 發表

明日大嶼係擺明同香港地產霸權,新界囤地圍村佬對著幹成功失敗無所謂旨在話比班囤地狗聽,政府絕對唔會高價收地你賣就賣,唔賣等2046共產啦

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-11-25 02:00 PM 發表

條友死要面 佢出親來講野個市都跌, 好明顯大戶都唔妥佢
原本今朝都仲睇28000, 依家都係睇18000算,個政府真係不知所謂,小小公關野都唔識做,再係咁我都賣樓移民算,真係好撚嘔血

引用:

之後仲有好多人係大陸落黎架,果班人住邊啊

引用:
原帖由 流西水股 於 2020-11-25 02:12 PM 發表

之後仲有好多人係大陸落黎架,果班人住邊啊
叫佢地起完個島又好,租到深圳個地又好先好落黎拉,停車場冇位拍車呀,係咪要等新停車場起好先拍到車呀,相信明日大嶼204x就會完成,到時先落黎都未遲

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-11-25 02:15 PM 發表

叫佢地起完個島又好,租到深圳個地又好先好落黎拉,停車場冇位拍車呀,係咪要等新停車場起好先拍到車呀,相信明日大嶼204x就會完成,到時先落黎都未遲
趕唔切啦,去住你度住先啦

一國一制仲好。支持。

回覆 引用 TOP

仆街香港股市正垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 流西水股 於 2020-11-25 02:16 PM 發表

趕唔切啦,去住你度住先啦
我都老拉,半隻腳係棺材到 你係咪黎先好講

仲要話不會放棄,
抗疫都未敢大大聲,
明日大魚的意志幾咁堅定

的確是也 如一國一制不如返大灣區生活 我也不太懂林鄭的意思

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 所羅門的惡夢 於 2020-11-25 02:23 PM 發表

仲要話不會放棄,
抗疫都未敢大大聲,
明日大魚的意志幾咁堅定
阿爺如果隊唔冧香港地產霸權,跟本控制唔到香港。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]