• 瀏覽: 26,912
  • 回覆: 170
  • 追帖: 1
有fd做裝修平均月入三萬幾,有時甚至去到四萬。有層慈雲山居屋有架二手車,雖不算有大成就但好過我呢D好多,老實説好羨慕佢揾咁多,不過佢做裝修辛苦過我好多。針無兩頭利。🤐🤧

人生幾十年,後生唔搏,老咗就後侮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天一留言 於 2020-11-25 09:39 PM 發表

有fd做裝修平均月入三萬幾,有時甚至去到四萬。有層慈雲山居屋有架二手車,雖不算有大成就但好過我呢D好多,老實説好羨慕佢揾咁多,不過佢做裝修辛苦過我好多。針無兩頭利。🤐🤧
唔辛苦點得世間財

回覆 引用 TOP

揸車搵得仲多,識得幾個人冇學歷都靠呢行上左樓,甚至有啲唔知一間!

你睇人好,
人睇你好……啫

.

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
用勞力的是辛苦錢,用腦力的是風險錢。

好多香港人靠努力爭取合理回報,但有部份未有努力卻恕天尤人,怪天怪地怪無父幹。

引用:
原帖由 春天一留言 於 2020-11-25 09:39 PM 發表

努力,瞓覺!!

回覆 引用 TOP

又唔肯捱 又怕辛苦 嘥氣

引用:
原帖由 史珍香女士 於 2020-11-25 11:12 PM 發表

努力過好,每日,何必要去羨慕人
冇錯!人人有難處,毋須羨慕人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2020-11-25 10:33 PM 發表

用勞力的是辛苦錢,用腦力的是風險錢。
用勞力一樣風險錢,做地盤辛苦又風險高

引用:
原帖由 Setmefree2048 於 2020-11-25 10:12 PM 發表

揸車搵得仲多,識得幾個人冇學歷都靠呢行上左樓,甚至有啲唔知一間!
呢D一小撮人,大部份司機仲好窮😎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]