• 瀏覽: 9,770
  • 回覆: 54
本主題由 hkpal 於 2020-11-25 11:48 PM 分類
請各位大神幫幫手, 已拎左破產解除令3年了, 但仲係申請唔到基本既信用卡, 想建立反個信貸記錄.
試過AEON果D, 亦試過出糧銀行都被拒.... 希望有人可以指點...

可以試下安信,再唔係試下citibank同恒生都有出debit card,一樣可以碌到購物同埋單,只係直接扣自己錢,唔會先洗未來錢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天肥心事 於 2020-11-25 11:38 PM 發表

請各位大神幫幫手, 已拎左破產解除令3年了, 但仲係申請唔到基本既信用卡, 想建立反個信貸記錄.
試過AEON果D, 亦試過出糧銀行都被拒.... 希望有人可以指點...
你首先要知道 破產果堆債主入面有邊間銀行, 債主就好難申請返 你就唔好再去債主果度申請信用咭 只會整花tu報告

無欠過債的銀行先去試申請, 另外因為係有破產紀錄 要申請信用咭一定係比起你以前困難 必需要更高的個人信譽 例如 工作年期 該申請信用咭銀行的戶口存款要持有多個月入賬的穩定存款, 破過產就要參考返你的理財數據和儲蓄 避免你再一次過期欠債而追數, 銀行都要保障自己 尤其是在一個環境經濟唔好的階段, 你要做的事就是盡量提升自己的資產去增加銀行對你的信心 先會有機會獲得信貸產品的批核

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2020-11-26 12:18 AM 發表

你首先要知道 破產果堆債主入面有邊間銀行, 債主就好難申請返 你就唔好再去債主果度申請信用咭 只會整花tu報告

無欠過債的銀行先去試申請, 另外因為係有破產紀錄 要申請信用咭一定係比起你以前困難 必需要更高的個人信譽 例如 工作年期 該申請信用咭銀行的戶口存款要持有多個月入賬的穩定存款, 破過產就要參考返你的理財數據和儲蓄 避免你再一次過期欠債而追數, 銀行都要保障自己 尤其是在一個環境 ...
Thank you so much  我再試試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天肥心事 於 2020-11-25 11:38 PM 發表

樓主有冇通知環聯已經解除破產 , 就算已通知都要解除咗5年環聯先會冇哂以前嘅壞脹記錄 , 我係過來人 , 未夠5年只能申請Aeon或安信咭 , 只要個個月用一佰幾拾 , 之後個個月等出咗月結單後準時還full pay , 一樣有助提升信貸評分 , 到夠5年就有機會申請到冇牙齒印嘅銀行信用咭 , 我依家嘅信用咭總信用額仲多過舉手嗰時

引用:

你有無攞個解令上環聯更新先?
你一日未洗環聯,一日都唔會開到正規野。(黑財除外)

想知點解我叫做「Marry」?去「主頁」看看吧!
四叔特殊技能(財技):紅股加股息,儲股又儲息,複息再複息!
引用:
原帖由 Marry 於 2020-11-26 10:31 AM 發表

你有無攞個解令上環聯更新先?
你一日未洗環聯,一日都唔會開到正規野。(黑財除外)
有,拎左解除令後就去左環聯update,之後就自己出糧間行都update 埋

引用:
原帖由 秋天肥心事 於 2020-11-26 09:20 PM 發表

有,拎左解除令後就去左環聯update,之後就自己出糧間行都update 埋
其實唔洗 update 埋比出糧銀行 , 我老破時到解破後都係用同一個中銀戶口出糧 , 解破5年後申請番中銀信用咭都批比我 , 咁當然老破時冇差佢錢

回覆 引用 TOP

感謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantony8088 於 2020-11-26 05:25 AM 發表

樓主有冇通知環聯已經解除破產 , 就算已通知都要解除咗5年環聯先會冇哂以前嘅壞脹記錄 , 我係過來人 , 未夠5年只能申請Aeon或安信咭 , 只要個個月用一佰幾拾 , 之後個個月等出咗月結單後準時還full pay , 一樣有助提升信貸評分 , 到夠5年就有機會申請到冇牙齒印嘅銀行信用咭 , 我依家嘅信用咭總信用額仲多過舉手嗰時
感謝, 到依家3年了, 近期想申請AEON都被拒左...灰爆

引用:
原帖由 秋天肥心事 於 2020-11-27 04:32 PM 發表

感謝, 到依家3年了, 近期想申請AEON都被拒左...灰爆
試下申請安信比埋封解破令佢 , 我當年就搵sale申請1萬貸款加信用咭 , 其實我唔需要嗰1萬 , 只想博佢批張咭 , 個sale話申請2樣會易D , 當然我知佢想賺2份佣金 , 我有同個sale講老破有差佢錢 , 佢叫我照申請 , 就算唔批都冇懷 , 佢又唔可以追番你D舊數 , 心唸又啱喎就申請咗 , 點知貸款同信用咭都批哂比我

回覆 引用 TOP

要銀行批咭,一定要解破滿5年,你嘅情況一定要先去申請安x卡,拎埋解破信去申請(網上申請便可),因為你冇良好信貸記錄比銀行參考,就算滿5年都好難批到銀行卡,我都系過來人,而家有獅子,痕身,安x,axxn信用卡,TU已上返B級,師兄加油,另外安x卡其實幾好用,我多數都用呢張

如果近期申請過就等3個月先好再申請

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mkhgap 於 2020-11-28 02:09 AM 發表

要銀行批咭,一定要解破滿5年,你嘅情況一定要先去申請安x卡,拎埋解破信去申請(網上申請便可),因為你冇良好信貸記錄比銀行參考,就算滿5年都好難批到銀行卡,我都系過來人,而家有獅子,痕身,安x,axxn信用卡,TU已上返B級,師兄加油,另外安x卡其實幾好用,我多數都用呢張
ching老破嗰時有冇差匯豐同恆生?我只有呢2間唔批 , 不過唔批都冇所謂 , 只係見有時D優惠幾吸引

引用:
原帖由 chantony8088 於 2020-11-28 03:40 AM 發表

ching老破嗰時有冇差匯豐同恆生?我只有呢2間唔批 , 不過唔批都冇所謂 , 只係見有時D優惠幾吸引
冇欠

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]