• 瀏覽: 6,639
  • 回覆: 36
  • 追帖: 3
年頭開始on&off work from home, 愈睇自己間屋愈唔順眼, 終於的起心肝裝修, 經歷咗4個月!!
因為budget問題, 我無全爆, 地板係鎖扣式膠地板, 自己舖。工程主要全爆兩個廁所, 廚房同全屋油漆。第一次跟裝修真係好多野唔識, 搞掂左好有成功感
屋企傢俱同廳燈都係淘寶。總數大約20萬。

有咩可以問我

好靚呀

回覆 引用 TOP

掂喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 J_one 於 2020-11-26 12:26 PM 發表

年頭開始on&off work from home, 愈睇自己間屋愈唔順眼, 終於的起心肝裝修, 經歷咗4個月!!
因為budget問題, 我無全爆, 地板係鎖扣式膠地板, 自己舖。工程主要全爆兩個廁所, 廚房同全屋油漆。第一次跟裝修真係好多野唔識, 搞掂左好有成功感
屋企傢俱同廳燈都係淘寶。總數大約20萬。

有咩可以問我:loveline ...
煑食爐點解唔用勘入式?

實用550 3房兩廁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-11-26 03:43 PM 發表

煑食爐點解唔用勘入式?
為慳錢, 舊個部用左3, 4年咋, 不過師傅幫我做左電位, 壞左我就會換

回覆 引用 TOP

咩師父?

回覆 引用 TOP

用左幾錢 ?

引用:
原帖由 wongflower 於 2020-11-26 09:04 PM 發表

用左幾錢 ?
靜係裝修15萬左右 唔計我換傢俬電器 大數20萬內

引用:
原帖由 J_one 於 2020-11-26 09:16 PM 發表

靜係裝修15萬左右 唔計我換傢俬電器 大數20萬內
甘平

引用:
原帖由 wongflower 於 2020-11-26 09:17 PM 發表

甘平
因為我無全爆 地下係膠地板自己舖

引用:
原帖由 J_one 於 2020-11-26 09:18 PM 發表

因為我無全爆 地下係膠地板自己舖
地下自己鋪都好靚。我早前裝修鋪木紋磚要4萬多

回覆 引用 TOP

廁所磚同窗廉隻色好美,灰色?

20萬內?又係老千師父出 post害人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]