• 瀏覽: 4,853
  • 回覆: 37
小弟幫老婆做小小生意仔,現時駕舊Sienta每星期載滿貨一兩次。但又好似唔係好夠位。出貨van如果唔係全職搵食皮費又貴。
想買架私家車黎車多d貨,各位有無推介?
我就睇中probox,townace, corolla fielder wxb。
probox同townace就一定載得多,但就唔好坐。
wxb好坐就驚載得小。

精選汽車
載貨一定要趙門,換句話,只有一個選擇

回覆 引用 TOP

一係就買細既,好似every或者spike,都載到好多貨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 文哥 於 2020-11-26 07:01 PM 發表

小弟幫老婆做小小生意仔,現時駕舊Sienta每星期載滿貨一兩次。但又好似唔係好夠位。出貨van如果唔係全職搵食皮費又貴。
我就睇中probox,townace, corolla fielder wxb。
wxb好坐就驚載得小。
平治 v260加長版,以私家車黎講佢呎吋最大

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
Liteace

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 文哥 於 2020-11-26 07:01 PM 發表

wxb好坐就驚載得小。
國橙SUV平靚正

引用:
原帖由 kwma 於 2020-11-26 10:33 PM 發表

國橙SUV平靚正
請問有邊隻?

私家車載貨...
入油+皮費貴過你每次call van仔。

計清楚條數先,而家call van仔5-10分鐘就有車嚟。
新界去九龍唔駛$200。
唔駛自己為咗送少少貨就養架車。

引用:
原帖由 albacamel 於 2020-11-26 10:45 PM 發表

私家車載貨...
入油+皮費貴過你每次call van仔。

計清楚條數先,而家call van仔5-10分鐘就有車嚟。
新界去九龍唔駛$200。
唔駛自己為咗送少少貨就養架車。
架車我平時都有用。去親拎貨都好濕碎,又要去幾個點拎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-11-26 10:08 PM 發表

平治 v260加長版,以私家車黎講佢呎吋最大
V260屬貨van類, 部份地區(eg.機場1號停車場)去唔到, 未必啱樓主要載貨私家車周圍去送貨

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-11-26 10:58 PM 發表

V260屬貨van類, 部份地區(eg.機場1號停車場)去唔到, 未必啱樓主要載貨私家車周圍去送貨
VAN個部叫VITO,V260係行電油七座位冇鐵網出私家車牌的

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-11-26 11:02 PM 發表

VAN個部叫VITO,V260係行電油七座位冇鐵網出私家車牌的
明白了, 不過V260車價由$65~82萬, 同樓主用開Sienta想轉其他車載貨好似差好遠級數喎

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-11-27 07:33 AM 發表

明白了, 不過V260車價由$65~82萬, 同樓主用開Sienta想轉其他車載貨好似差好遠級數喎
佢冇講預算,否則幾皮野06年大霸王係最大部又最平既私家車選擇

點都唔會係冇皮櫈冇隔音既townace, probox之流吧

呢D車日本係商用,即係公司車

後記:

回覆 引用 TOP

我諗最多十皮咁上下。

回覆 引用 TOP

有咩皮費貴?牌費又唔洗。油錢入倉油勁平。油站油都平

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]