• 瀏覽: 32,187
  • 回覆: 211
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 Aimergogogo 於 2020-12-4 08:59 PM 發表

以前d個個禁波皇帝,但馬勒當拿意甲果期出產左好多歷史級守衛。
運動只會越嚟越強😊我都想英格蘭再出一個碧咸,但英格蘭不停出快翼偏偏無個有碧鹹水準
快翼....竟然同碧咸拉上關係?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-12-4 11:01 PM 發表

老馬都幾犀利,俾人咁踢都無乜嚴重受傷
阿根廷就係咁粗野, 你無睇我們的足球場??
避重就輕, 生涯先會長

引用:
原帖由 kudoshizuka 於 2020-12-5 02:18 AM 發表

人地覺得佢球王級,但未贏個歐足,世足😂😂😂

所以個球員勁唔勁,都要睇咩球迷😂😂😂
單講罰球同傳中準確度, 佢就可以爭下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HK721831 於 2020-12-5 01:29 PM 發表

根本無保護球員, 俾C Ron,Mappbe一樣香
C朗可能好少少, 佢操得夠大隻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 King_Chan 於 2020-12-5 03:45 PM 發表

有冇人記得82年世界盃4強,西德龍門, 好似叫舒麥加,係禁區邊飛身飛向法國前鋒(當時單刀),對方即時暈左,甩左隻牙。舒麥加連紅牌都冇(黃牌都唔知有冇)
註: 當屆既西德對法國是經典賽來的,西德加時落後兩球都可以追到,最後十二碼嬴埋,當時唔知係唔係世盃第一次以十二碼分勝負)
利申: 我不是太老,只是普通老,當時我讀小學。
舒麥加攪掂既, 應該係Patrick Battiston, 後衛黎

引用:
原帖由 zzza 於 2020-12-5 05:56 PM 發表

舒麥加攪掂既, 應該係Patrick Battiston, 後衛黎

World Cup stunning moments: Patrick Battiston loses his teeth
勁喎師兄!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ky527 於 2020-12-5 10:36 AM 發表

係啊,所以意大利對於70後的人黎講,係有一份情義結
😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 King_Chan 於 2020-12-5 04:06 PM 發表

2018年又唔見用呢招贏法國
對住引抽不用太認真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ky527 於 2020-12-5 10:36 AM 發表

係啊,所以意大利對於70後的人黎講,係有一份情義結
唔好成日諗以前
睇下而家球王美斯啦
6冠王 6金球 91球
老馬都做唔到呢d成績啦

引用:
原帖由 god 於 2020-11-28 10:28 PM 發表

2020年最大嘅笑話
都算係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4仔大郎 於 2020-12-5 07:26 PM 發表

唔好成日諗以前
睇下而家球王美斯啦
6冠王 6金球 91球
老馬都做唔到呢d成績啦
都係個句啦,依家勁人,10 隻手指數得晒
以前? 你成家手指腳指加埋都未夠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4仔大郎 於 2020-12-5 07:26 PM 發表

唔好成日諗以前
睇下而家球王美斯啦
6冠王 6金球 91球
老馬都做唔到呢d成績啦
想問美斯係世界盃決賽週淘汰賽入過幾多球

引用:
原帖由 Dialanwok 於 2020-11-28 02:50 發表

就係犯規, 例如從後飛剷, 向上踢腳, 踢上身, 出手, 甚至叉頸, 片段末端是畢爾包屠夫佳高查從後飛剷既收山腳......所謂前人種因後人享果, 今時今日既球星, 要多得80年代以前既前輩有這等粗暴對待, 才有保護球員球例出現.

https://www.youtube.com/watch?v=E73caWunOVE
我都聽過呢個傳聞,話佢成名後好勁,要阻佢幾乎都係只能用矛招,即是一定要打橫來,勾腳到佢倒地之類,一對一無後衛可以擋到佢.所以自係神級.

回覆 引用 TOP

按這個方法踢到後面估計對方只剩一人了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zzza 於 2020-12-5 17:50 發表

阿根廷就係咁粗野, 你無睇我們的足球場??
避重就輕, 生涯先會長
擋到馬勒當拿有幾勁?擋到麥當娜(尤其是神奇女俠雪糕筒裝)才算最強.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]