• 瀏覽: 5,169
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
Pass應該開心,
邊有規舉 話要比小費,一向無比。
老師盡責任教學係應份,
如有打賞係心意,要自願。
示意唔想比 仲左右夾攻,
夾學生係後巷,睇黎唔比 唔準走咁。
果刻無散紙,局比大紙,
勁唔開心,
慘到... 佢應該做打劫 唔好做教車...
(尤其d無乜心機教,上堂又勁同人傾電話,hea 到... )

比完好唔開心 好不安。
簡直係打劫。
公司有出糧比職員,學生有準時交足學費比師傅。
點解pass 要打劫學生,
昔日其他d師傅都唔會咁。
如果佢教得好都算,但佢真係好唔值得。無心機 又串串哄。

問佢 問完等於無問,佢get唔到重點,跟住又up癈話,人地都唔係問果樣。
Final都費事再問
有野唔識 都係請教其他師傅,
因為同佢溝通唔到,
好彩識其他師傅。

呢個打賞風氣 根本就唔應該。

引用:
原帖由 車車TY 於 2020-11-28 13:02 發表

Pass應該開心,
邊有規舉 話要比小費,一向無比。
老師盡責任教學係應份,
如有打賞係心意,要自願。
示意唔想比 仲左右夾攻,
夾學生係後巷,睇黎唔比 唔準走咁。
果刻無散紙,局比大紙,
勁唔開心,
慘到... 佢應該做打劫 唔好做教車...
(尤其d無乜心機教,上堂又勁同人傾電話,hea 到... )

比完好唔開心 好不安。
簡直係打劫。
公司有出糧比職員,學生有準時交足學費比師傅。
點 ...
個時係柴灣考中型貨車考完有2個人走來收睇位費...佢地話幫你睇住等你出車時無車wor,我當比tips啦...100

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 01:58 PM 發表

個時係柴灣考中型貨車考完有2個人走來收睇位費...佢地話幫你睇住等你出車時無車wor,我當比tips啦...100
唉。。。
痴線 關佢咩事wo
我慘在比人R左張大紙 兼我一向覺得個大X 師傅唔好,搞到條氣好唔順

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 01:58 PM 發表

係邊個位夾你比?

不過算啦,佢都有幫你...

引用:
原帖由 車車TY 於 2020-11-28 14:03 發表

係邊個位夾你比?

不過算啦,佢都有幫你...
其實佢地著住反光衣的...考完出來係門口恭喜我跟住c fu 叫話比人飲下茶啦...我比左100

我係現代人
引用:
原帖由 車車TY 於 2020-11-28 14:01 發表

唉。。。
痴線 關佢咩事wo
我慘在比人R左張大紙 兼我一向覺得個大X 師傅唔好,搞到條氣好唔順
大紙係100?  定500?

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:09 PM 發表

500😢

我無散紙a   超唔想比,
佢地夾我係後巷 唔比我走咁。。。
兩條友扯貓尾 係咁叫我畀錢對方
(巴士Cf平日已經唔好,呢刻更衰)
又話隨心,但我都唔想畀...

我勁驚走唔到
1take pass 都變傷心。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:08 PM 發表

其實佢地著住反光衣的...考完出來係門口恭喜我跟住c fu 叫話比人飲下茶啦...我比左100
咁師傅有冇R你比佢?

引用:
原帖由 車車TY 於 2020-11-28 14:13 發表

500😢

我無散紙a   超唔想比,
佢地夾我係後巷 唔比我走咁。。。
兩條友扯貓尾 係咁叫我畀錢對方
(巴士Cf平日已經唔好,呢刻更衰)
又話隨心,但我都唔想畀...

我勁驚走唔到
1take pass 都變傷心。
500又真係重手d...不過算啦...當慶祝考到牌...考多次既話唔係500啦.....

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:09 PM 發表

其實考到係自己果一刻夠小心,關d小人咩事...

師傅教好學生係應份, 唔應該咁貪心

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:15 PM 發表

500又真係重手d...不過算啦...當慶祝考到牌...考多次既話唔係500啦.....
我明..
諗住留一千想上埋公共小巴堂理論㗎嘛,而家又要泄500

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:15 PM 發表

問題係我心情,真係覺得畀人打劫。。。🙈
畀人夾喺後巷。。。

引用:

多謝你安慰😢
1 take pass, but就成晚訓唔著咁。。。因為覺得比人打劫🙈

引用:
原帖由 車車TY 於 2020-11-28 14:20 發表

多謝你安慰😢
1 take pass, but就成晚訓唔著咁。。。因為覺得比人打劫🙈
當學費算啦...做人短短幾10年光境如果為500蚊就訓唔著真係絕對不值..今天無左500邊個知明天唔會搵返50000呢
忘記他吧

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-11-28 02:26 PM 發表

當學費算啦...做人短短幾10年光境如果為500蚊就訓唔著真係絕對不值..今天無左500邊個知明天唔會搵返50000呢
忘記他吧
知道,多謝師兄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]