• 瀏覽: 14,104
  • 回覆: 107
咁少?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青年幹探 於 2020-11-29 03:56 PM 發表

你縰橫馬交咁耐
唔係呢D吹波嘢都信呀嘛?

分析員有百零月薪?
咁上層應該幾錢月薪好?
因為公司  有野會同佢合作
我唔了解 投行 運作
只是信佢把口講
要了解清楚 有無可能
佢還邀請 我公司一位高層 過去佢國家 睇佢家族業務
我就是 怕派個靚女過去 會有危險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-11-28 11:16 PM 發表

有個亞洲國籍朋友 (咩國家唔公開)
英國工作簽証
劍橋畢業 投資銀行 做初級分析員
幫基金 分析邊間 大公司值得投資

有無可能 月薪有一百萬 港元
有無吹水
如果我有咁收入就晚晚搵唔同女陪嚕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tbyu 於 2020-11-29 12:21 AM 發表

所有高過特首人工既人都係吹水既
比你做幾十年特首都係搵幾億,有啲富豪捐錢都捐幾億,多過你做特首一世既人工。

回覆 引用 TOP

初級當然無一百萬, 又唔係高級

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-11-28 11:16 PM 發表

有個亞洲國籍朋友 (咩國家唔公開)
英國工作簽証
劍橋畢業 投資銀行 做初級分析員
幫基金 分析邊間 大公司值得投資

有無可能 月薪有一百萬 港元
有無吹水
冇可能

回覆 引用 TOP

有佣金收或者有可能

回覆 引用 TOP

月薪唔會,可能分紅好好分。甘佢加埋分紅去除番平均每個月囉。
但今時今日,華X街班精英自己都減持好多,連巴菲特都拋哂銀行+航空股甘濟,轉持黃金。
你個Fd做基金應該唔會有甘高,外匯呢D世紀高位分紅分甘多就會。
基金今年歐美英基金勁蝕,基金真係唔好搵但仲講緊初級咋Wor,佢入D水魚局咋?
你睇下過多半年佢買唔買樓你米知LOL

回覆 引用 TOP

冇可能.

回覆 引用 TOP

初級分析員係ibank最低級職位,就算managing director 都冇咁高啦

回覆 引用 TOP

初級月薪一百萬,咁高級幾多錢月薪,經理咪年薪過億

回覆 引用 TOP

除咗球星.......我想不到有什麼職業去到呢啲位🤑

識人投行做MD都係得18萬一個月,花紅唔會過24個月,主要靠跟投分紅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-11-28 11:24 PM 發表

聽左未算lor....
霍建寧年薪幾億,對我又如何呢
呢句話值一億

香港人信經:
spacing
如此,父全能,子全能,聖靈亦全能。
如是,父是神,子是神,聖靈亦是神。
然而,非三神,乃一神。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]