• 瀏覽: 14,103
  • 回覆: 107
林作咪有羅,燃作燃作,有名比你叫

年薪 一百萬?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edobingo 於 2020-11-29 07:41 PM 發表

除咗球星.......我想不到有什麼職業去到呢啲位🤑
香港都好多月球人的, 有D名醫係星球人添

不過初級分析員1個月1球, 就真係未聽過

大事難事看擔當
逆境順境看襟度
臨喜臨怒看涵養
群行群止看識見
----------------
pursue for excellence

回覆 引用 TOP

會唔會系年薪100萬,月薪100萬嘅人應該唔多嘅,但系睇你講佢做金融投資,也系可能會有咁多嘅

回覆 引用 TOP

月薪一百萬就要做賺到超過一百萬價值嘅野,幫周星星投資,問佢拎七千萬傭金嘅情況差唔多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-11-28 11:16 PM 發表

有個亞洲國籍朋友 (咩國家唔公開)
英國工作簽証
劍橋畢業 投資銀行 做初級分析員
幫基金 分析邊間 大公司值得投資

有無可能 月薪有一百萬 港元
有無吹水
任志光年薪約$800萬,自己諗下佢係唔係吹水。

回覆 引用 TOP

抽傭有一球,不過預左夜晚跳下老舞

回覆 引用 TOP

請問初級係做乜撚嘅呢?咁高級又係做乜閪嘅呢?

為理想而奮鬥,為成功而享受!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 902chok 於 2020-11-30 07:03 PM 發表

係咪投資公司的經理啊?炒股炒炒賣賣搵好多錢㗎?
上市公司副主席

引用:
原帖由 hkengineer 於 2020-12-1 01:02 AM 發表

上市公司副主席
上市公司副主席梗係高人工啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-11-28 11:16 PM 發表

英國工作簽証

有無吹水
C朗勁好多

回覆 引用 TOP

引用:

英國工作簽証

有無吹水
我都有,但其實生活質素無想像中好

Water covers 75% of the earth. The rest is covered by ads.

回覆 引用 TOP

年薪?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]