• 瀏覽: 1,451
  • 回覆: 12
N11同N968分別係2006年及2008年改行紅隧, 節省隧道費
同時為銅鑼灣客提供一個更快捷既歸家路線
亦令尖東既夜歸人仕有特快線返屋企

但點解N962,N969仲繼續行西隧?

(估計)想提供九龍站往返港島的通宵服務

回覆 引用 TOP

n968係勉強叫poly有站。
n962/n969經紅隧,一係就n368咁兜但不停站而用唔到12.8,一係就停佐敦,但紅綠頂同九巴會唔會反對

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!
引用:
原帖由 檸檬奶 於 2020-12-3 08:49 PM 發表

n968係勉強叫poly有站。
n962/n969經紅隧,一係就n368咁兜但不停站而用唔到12.8,一係就停佐敦,但紅綠頂同九巴會唔會反對
N962/N969客量應該唔會多到要用12.8吧?
之前見過N968只係用三菱(單層AM)

引用:
原帖由 GT0256 於 2020-12-3 09:29 PM 發表

N962/N969客量應該唔會多到要用12.8吧?
之前見過N968只係用三菱(單層AM)
當時,九巴有落禁令,禁止單層巴士行日間過海路線
110在後來停用長矛

通宵N968能使用單層,節省燃料開支及隧道費

柴灣及小西灣的對面海是將軍澳
引用:
原帖由 EL7659@93A 於 2020-12-3 09:36 PM 發表

當時,九巴有落禁令,禁止單層巴士行日間過海路線110在後來停用長矛
通宵N968能使用單層,節省燃料開支及隧道費
點解要落禁令?

引用:
原帖由 GT0256 於 2020-12-3 09:47 PM 發表

點解要落禁令?
https://www.discuss.com.hk/viewt ... 578646#pid527578646
有關龍運車行九巴線問題?

請留意#10
ASV97@8A提及

柴灣及小西灣的對面海是將軍澳
引用:
原帖由 EL7659@93A 於 2020-12-3 09:50 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29179913&page=1&pid=527578646#pid527578646
有關龍運車行九巴線問題?

請留意#10
ASV97@8A提及
宜家大把龍運車行九巴線喎(雖然都無過海)
唔通得香港島D人會誤會龍運車係機場巴士
九龍既人就唔會?

站長派錯車就即炒都幾唔抵

回覆 引用 TOP

會唔會係想俾港澳碼頭客有快車?
或者因為行紅隧時間長d而唔夠行車時間?

引用:
原帖由 ame3738 於 2020-12-3 09:58 PM 發表

會唔會係想俾港澳碼頭客有快車?
或者因為行紅隧時間長d而唔夠行車時間?
時間就應該夠
如果唔係N969都唔會做埋屯公三站同藍地一帶
會唔會係N11改線後發覺弊多於利
所以唔再改?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GT0256 於 2020-11-28 23:21 發表

N11同N968分別係2006年及2008年改行紅隧, 節省隧道費
同時為銅鑼灣客提供一個更快捷既歸家路線
亦令尖東既夜歸人仕有特快線返屋企

但點解N962,N969仲繼續行西隧?
N11改行紅隧,完全罔顧乘客需要!

從此港島東冇通宵車去機場!

根本應該N962 / N969改行紅隧,以便N11維持行西隧!

tvb再見2020絕世靚抽!99妖視沒落!
無線收入上,有線除黑暴
拜登一上場,侵侵終於香!
豐田銷量漲,低碳天空揚!
大妓院失常,毒果變肉醬!
NBC更強,奧運齊宣揚!

回覆 引用 TOP

如果係銅記番天水圍
N368轉N269 應該會快d掛

引用:
原帖由 MT673 於 2020-12-6 04:07 PM 發表

如果係銅記番天水圍
N368轉N269 應該會快d掛
而家n368,n269落凹頭行,仲有轉車時間,一程車訓到附近落吾好?
有用票另計

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]