• 瀏覽: 4,557
  • 回覆: 53
  • 追帖: 3
覺得打工成日遇到鹹濕老細有心理陰影
想好地地做嘢姐都咁難
為左生活奔波咁多年都唔想再為左三斗米折腰忍受d難忍既事物
年紀大亦難搵對象,索性放棄
將來孤獨終老
自己一枝公平時又係慳妹性格,宅女一名,唔煙唔酒唔爛蒲亦唔嫖,又唔會買奢侈品,d衫買一件都可以著十幾年,三餐清淡健康,對物質既追求唔高,重視心靈富裕多d。
每個月唔會使好多錢
諗住返大陸住,應該兩三千一個月夠啦
提早退休應該夠啦
每日鍛鍊身體同種花種草學下畫畫彈琴、放下狗
得閒寫下小說話唔定有一日出到書又收到版權費
最緊要保持身體健康以求晚年冇病痛。
身體健康先係最大既本錢。
一枝公冇後代人又慳,唔使養小朋友舊錢夠退休。
覺得提早退休完全work,到左七老八十就搵個工人照顧自己順便幫自己收屍,遺產比晒個工人(咁早退休唔會凈好多😆
大家點睇?

與其孤獨終老點解吾搵返個人?就算對方係好平凡,都總好過自己一個孤零零

引用:
原帖由 大力牛肉 於 2020-11-29 05:02 PM 發表

與其孤獨終老點解吾搵返個人?就算對方係好平凡,都總好過自己一個孤零零
隨緣。搵到梗係會搵。不過打定輸數孤獨終老姐。人既思想唔係一成不變🤷‍♀️

就算慳慳地過日子,想活到七老八十應該都要預返1000萬。

引用:
原帖由 inco 於 2020-11-29 05:12 PM 發表

隨緣。搵到梗係會搵。不過打定輸數孤獨終老姐。人既思想唔係一成不變🤷‍♀️
但我見你成日出d post都好白鴿眼,睇人吾起不可一世,就算緣份到都只會擦身而過
你不如多d睇人既優點,吾好下下陰謀論,行近d又話性騷擾,講幾句又話人想同你上床

引用:
原帖由 大力牛肉 於 2020-11-29 06:19 PM 發表

但我見你成日出d post都好白鴿眼,睇人吾起不可一世,就算緣份到都只會擦身而過
你不如多d睇人既優點,吾好下下陰謀論,行近d又話性騷擾,講幾句又話人想同你上床
講事實姐🤷‍♀️
男人鹹濕同賤格不能忍
搵個賓妹一齊生活好過啦

引用:
原帖由 窮醜廢毒 於 2020-11-29 05:24 PM 發表

就算慳慳地過日子,想活到七老八十應該都要預返1000萬。
慢慢再投資幫補吓囉
再講老人家有政府福利可以cover一部分

回覆 引用 TOP

打工壓力大,定係注意健康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-11-29 06:46 PM 發表

講事實姐🤷‍♀️
男人鹹濕同賤格不能忍
搵個賓妹一齊生活好過啦
要睇程度,正常人就有性慾,莫非一個好男人完全冇性需要?你一開始已經起左鋼,又點有緣份到?

引用:
原帖由 大力牛肉 於 2020-11-29 07:15 PM 發表

要睇程度,正常人就有性慾,莫非一個好男人完全冇性需要?你一開始已經起左鋼,又點有緣份到?
而家d男人好現實好可怕
唔係睇中你既美色就係你既金錢
更有冇品既係財色都算計埋
所以好難搵到滿意既對象
要搵個真心正派既男人好難🤷‍♀️

引用:
原帖由 inco 於 2020-11-29 05:12 PM 發表

咁可以得閒無聊搵人執番劑🤷🏼‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大力牛肉 於 2020-11-29 06:19 PM 發表

你講得啱🤷🏼‍♂️👍

引用:
原帖由 inco 於 2020-11-29 07:33 PM 發表

而家d男人好現實好可怕
唔係睇中你既美色就係你既金錢
更有冇品既係財色都算計埋
所以好難搵到滿意既對象
要搵個真心正派既男人好難🤷‍♀️
妳咪又係🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 封樓盲俠花滿樓 於 2020-11-29 08:06 PM 發表

妳咪又係🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️
而家軟飯男太多
太恐怖啦!!
我起碼冇幻想嫁入豪門!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]