• 瀏覽: 28,099
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:19 PM 發表

好多
1. Sell 緊個客 ,要左幾樣野,幾個死港女見到我sell緊客,入黎問好多野,我答左佢地先,之後原本買嘢個客話我好忙,佢晏啲先再黎買,問左勁多野嘅死港女一樣野都冇買 仲趕走左我個客
下次同班港女講~我而家唔得閒,等我得閒先至答你班黎運吉嘅港女啦

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
曱甴一向西

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西門町 於 2020-11-30 12:47 PM 發表

下次同班港女講~我而家唔得閒,等我得閒先至答你班黎運吉嘅港女啦
投訴完你最大粒果個,再fb推到上報囉😌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tbyu 於 2020-11-30 12:41 PM 發表

對sales好D? 咁使唔使幫sales吻屎忽啊?
唔使好,正常少少已經可以,吻你老母

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:19 PM 發表

好多
1. Sell 緊個客 ,要左幾樣野,幾個死港女見到我sell緊客,入黎問好多野,我答左佢地先,之後原本買嘢個客話我好忙,佢晏啲先再黎買,問左勁多野嘅死港女一樣野都冇買 仲趕走左我個客
你d表述咁得意既?
可以明示d講客既西位嗎?
我見到既係sales唔識處理多人環境

你所講既好多例子
另讀者有相當期望
亦有相當的落差

呢個現象有咗好耐啦!自從劉華講咗果句今時今日咁嘅服務態度唔得架起好多飲食零售業嘅員工都俾西客濫用呢句說話

香港人其實本身就好仆街😂

香港客,衰過大陸客

大陸客解釋俾佢聽,通常唔會嘈

香港客,又要拎著數,又要無理取鬧

引用:
原帖由 西門町 於 2020-11-30 08:16 AM 發表

有無實際例子講黎聽吓
你咪又係成曰响度作文,
喂,你早幾日又話移民台灣好
過兩日又話吾好去台灣
你個腦係咪有事呀。

回覆 引用 TOP

無計,香港實在太多刁民同西客。

引用:

好多
你下次先招呼真正買嘢嗰啲人

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:30 AM 發表

做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後 ...
又話經濟差但吾見服務有任何改進

引用:
原帖由 palive 於 2020-11-30 02:34 PM 發表

無計,香港實在太多刁民同西客。
不是, 只是服務水平愈來愈差, 將合理定義不斷降低

回覆 引用 TOP

今日先知港式西人?香港人在世界有名!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西門町 於 2020-11-30 08:16 AM 發表

有無實際例子講黎聽吓
你已經係

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]