• 瀏覽: 27,822
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tradewindrider 於 2020-11-30 01:19 PM 發表

你d表述咁得意既?
可以明示d講客既西位嗎?
我見到既係sales唔識處理多人環境

你所講既好多例子
另讀者有相當期望
亦有相當的落差
做客都要有質素,不過你應該唔係

引用:
原帖由 cantona777 於 2020-11-30 02:05 PM 發表

香港客,衰過大陸客

大陸客解釋俾佢聽,通常唔會嘈

香港客,又要拎著數,又要無理取鬧
香港客投訴,100%為攞著數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:30 AM 發表

做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後 ...
冇人逼你做喎🤷🏼‍♂️

回覆 引用 TOP

唔鍾意就辭職,無人留你

回覆 引用 TOP

西客係有樣睇, 另外孭背囊客99%都係混吉! 

幾時都係招呼咗畀錢買嘢嗰個客先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 djimavic 於 2020-11-30 03:51 PM 發表

做客都要有質素,不過你應該唔係
做人要有質素,唔只客
唔夠資料,enquiry and fact finding係正常不過
睇野不全面,妄下判斷,不見你質素有幾高

回覆 引用 TOP

總有西客同時又總有西sales

回覆 引用 TOP

依家d人痴線,飲餐茶幾百蚊,又呢樣又嗰樣,見都見唔少

引用:
原帖由 MFCK661 於 2020-11-30 04:57 PM 發表

依家d人痴線,飲餐茶幾百蚊,又呢樣又嗰樣,見都見唔少
幾百蚊都叫幫襯,有D混吉仲玩野!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:30 AM 發表

做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後 ...
系呀!大陸撚攞D公款貪污錢冼黑錢下來消費梗系有品啦!D大陸撚以為甘樣救左香港…………
但背後佢哋落黎炸取香港資源(立稅人D$)拿公屋住呃綜緩免費醫瘵香港人住劏房,…………大把$消費,人有$自然把撚幣,香港人做到仆街老鳳讓大陸同胞!組國萬歲!武看肺炎好野…………

有啲香港人以為自己巴屎閉,以為有幾分臭錢就洗人唔洗本,重要擺哂款咁,真係見到都想嘔
有錢人反而不擺款,自卑心作怪的人才會擺款。

回覆 引用 TOP

引用:

香港已成投訴之都
你當假架?

最多咩客玩投訴?
咪死窮鬼囉

回覆 引用 TOP

因為四圍都係西人

回覆 引用 TOP

响機查袋都要俾D西客小+串,垃圾客

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]