• 瀏覽: 27,829
  • 回覆: 291
  • 追帖: 2
做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後真係求下大家,sales 都係打份工架炸

人在做,天在看,西客遲早死全家!

我尋日都見到一家三口正人渣!

曱甴不嬲都西架啦

不嬲香港人最撚仆街架啦,又窮又串,最叻投訴,反而大陸客好好多,豪氣,又唔串咀

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 12:30 AM 發表

做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後 ...
絕對認同!尤其香港本土,好多西人西客!本身無知又以為自己好醒!

回覆 引用 TOP

有無實際例子講黎聽吓

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
問銀紙點解唔平直!

回覆 引用 TOP

西精仲PK

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cupidchukara 於 2020-11-30 00:30 發表

做零售業,近期可能疫情影響到大家都心情唔好,令到啲西客沒有更西只有更西!成日少少事走去投訴,博有著數比佢,其實D人知唔知sales 依家咁嘅市道都好慘,人工已經低,仲要受西客氣,又冇途徑表達我哋嘅心聲,我地受完氣忍氣吞聲,扮冇事繼續接待下一位客人,求下大家去買嘢,對sales 多一份同理心呀,大家都係經歷緊個困難時期,點解仲要咄咄逼人為難人哋?係你買嘢你係俾緊生意人地做,但係唔代表你係大哂㗎!最後 ...
如果客人能夠多啲體諒做服務行業既人,相信可以令佢地有好既心情做更好既服務比客人,相反,不停地責罵只會令服務員失去動力去工作。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2020-11-30 07:50 AM 發表

不嬲香港人最撚仆街架啦,又窮又串,最叻投訴,反而大陸客好好多,豪氣,又唔串咀
大陸佬又串得起  有d錢果班 玩完你一大輪都會買野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西門町 於 2020-11-30 08:16 AM 發表

有無實際例子講黎聽吓
好多
1. Sell 緊個客 ,要左幾樣野,幾個死港女見到我sell緊客,入黎問好多野,我答左佢地先,之後原本買嘢個客話我好忙,佢晏啲先再黎買,問左勁多野嘅死港女一樣野都冇買 仲趕走左我個客

西客係多,仆街sales都唔少喎,sales收工之後都可以係西客㗎

香港人西已經出晒名,如你撞到連登廢物就更唔好彩

回覆 引用 TOP

對sales好D? 咁使唔使幫sales吻屎忽啊?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]