• 瀏覽: 4,558
  • 回覆: 319
  • 追帖: 2
網上見到花花細鎅菜式頗特別, 恒生卡有85折🤩, 折控又去試吓先🤭🤭
攝緊入卡座時就問要飲咩🙄🙄
如常,先叫2杯雞尾酒。 等到前菜食完都未上到枱🙄
有一杯嘅一半係帶酸旦白。。。即是要飲晒旦白先飲到酒🙄🙄 另一杯係帶梅酒, 少到一個點嘅

前菜-鍋貼小棠菜,只見到粉🤭🤭同只食到一口油, 全世界只有佢可以做到咁差。話換過其他俾我哋, 費事理佢。 最後冇收錢😖

寄望呢份珊瑚芙蓉蝦球皇, 於大蝦鎅出花形, 悅目吸引🤩 有齊大蝦, 蟹肉同蟹皇,可以一啲鮮味都冇🤭🤭且淡到一個點🙄 點先做到🤭🤭

另一份, 賣相依然靚

再上的是鎮店名物, 脆香貴妃雞, 皮是好脆, 脆到薯片咁🤭🤭 雞肉淋滑有醃料味(天龍軒嘅雞味好食多, 人家比佢還平)。

又試吓肉啦, 香蔥頭抽爆黑豚肉, 好有良心🤭🤭 提我哋要半份, 不過不失

算了, 甜品吧
花旗參燉雪梨雪耳, 只有冰糖味, 松記好過佢🤭🤭 睇吓🙄

最普遍的旦白杏仁茶都食唔出香濃

查記錄, 原來係米2星🙄🙄 係咩標準🤭🤭
@阿火~~  @sictakho

都系精品啊

引用:
原帖由 子時外圍的P圖 於 2020-11-30 10:00 AM 發表

真系大飽口福,多謝分享
多謝!  留意評語

引用:
原帖由 晚間奇怪女俠 於 2020-11-30 10:03 AM 發表

賣樣嘅食黎嘥時間
又係你話酒店嘅同外邊一樣咁, 我就去試吓囉.  都唔知點先可以做出咁差嘅嘢

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-11-30 09:47 AM 發表

網上見到花花細鎅菜式頗特別, 恒生卡有85折🤩, 折控又去試吓先🤭🤭
有一杯嘅一半係帶酸旦白。。。即是要飲晒旦白先飲到酒🙄🙄 另一杯係帶梅酒, 少到一個點嘅

查記錄, 原來係米2星🙄🙄 係咩標準🤭🤭
@阿火~~
咁呢餐要幾錢呢,樣樣都好似好差咁🤔🤭🤭

菜色倒係唔錯,就係唔知味道點樣

哆啦A夢少女
引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-11-30 09:47 AM 發表

前菜-鍋貼小棠菜,只見到粉🤭🤭同只食到一口油, 全世界只有佢可以做到咁差。話換過其他俾我哋, 費事理佢。 最後冇收錢😖
寄望 ...
below standard.....劣評

廚師心情影響食物質素!

引用:
原帖由 車站疑惑的希望 於 2020-11-30 10:04 AM 發表

都系精品啊
看的是

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間奇怪女俠 於 2020-11-30 10:12 AM 發表

咁確實酒店用快熟通粉,急凍嘢吖嘛

試多兩間囉,不過近期唔好亂去,危險
但蝦, 蟹, 蟹黃, 就算急凍都唔會冇味架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]