• 瀏覽: 18,157
  • 回覆: 186
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1130_00862_001.html
剛升呢人夫的袁偉豪(Ben)貴為無綫一線小生,太太張寶兒被標籤是「富家女」,他被網民冠以「億萬駙馬」,他對此苦笑說:「當我完全唔睇呢啲報道,我係好正面嘅小寶寶,正面到不得了。但當睇到呢啲評論,好多嘅字眼、所謂嘅話題,或者啲網民會攞嚟講,多少都會有啲唔開心。」

想當年,初出茅廬到今時今日的他已是天淵之別,身價十級跳,他默默耕耘、積累財富,除與好友投資健身房,今年跟太太張寶兒聯名斥資,買入6,500多萬元的清水灣豪宅傲瀧,還豪擲400萬買了2個車位,單是豪宅首期便要付4,000萬元,月供至少13萬元,足見其財力雄厚。結婚當日,他戴的名錶價值約150萬元,而貴氣十足、平日代步的名車亦價值約160萬元,結婚時他更豪言:「正式1個人搵錢,2個人使錢。」

面對流言蜚語,他坦言情緒上會突然間有很大反差,但會套用前輩的說話來自我開解:「有前輩話『偉豪都唔差呀,都叫做雙料視帝、當家小生,點會襯唔起1個富家女、1個公主呀?佢哋點會唔登對呢?』咁樣又好似係,我唔係咁差喎!

4000萬首期邊到來?食軟飯又吾認!

寸柒柒回應..做雙料視帝、當家小生,點會襯唔起1個富家女、1個公主...雙料視帝tbb做馬比佢...屎戲成敢當家小生..tbb屬中無大將先用佢....1個公主...鞋揪港女差唔多

乜 q 野 雙料視帝?

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-11-30 02:20 PM 發表

與好友投資健身房..而加市道蝕到p.k..方唔係外父比...食軟飯又吾認乞人憎

引用:
原帖由 養和院彎 於 2020-11-30 02:24 PM 發表

乜 q 野 雙料視帝?
大馬.新加坡雙料視帝分豬肉視帝

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-11-30 02:20 PM 發表

400萬車位買了2個車位.戴的名錶價值約150萬元,而貴氣十足、平日代步的名車亦價值約160萬元...全部外父比..
男人的偶像..軟飯王中之王當之無愧

咁至係豪哥

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

其實佢都可以做主角,知道點少人睇tvb

引用:
原帖由 karsonsexy 於 2020-11-30 02:53 PM 發表

其實佢都可以做主角,知道點少人睇tvb
有d人矮,有d人醜,有d人無實力
但都做到主角,已經係本事
兼且又係勵志

就好似乞兒變皇帝,店小二變議員
代表咩呢?佢仆街?
當然唔係啦!係勵志既象徵
如果甘都彈,會令到呢個社會低下層既人唔敢抬頭,仲要令社會退步
(利申:無離題,唔係亂up,係有根據而講)

張寶兒一個搵錢⋯⋯

哈!果然人無恥便無敵

回覆 引用 TOP

咁本事就吾使用外家4000萬!

面皮幾尺厚,咬老軟咪咬老軟囉!扮咩高尚吖。出咗名又吾立品,見過真人,串過碼頭咕哩😡

引用:
原帖由 nbachung101 於 2020-11-30 02:25 PM 發表

與好友投資健身房..而加市道蝕到p.k..方唔係外父比...食軟飯又吾認乞人憎
我都想講,你邊間健身室咁巴閉?依家蝕到入肉啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]