• 瀏覽: 7,070
  • 回覆: 106
我覺得佢唔算,佢只係一位普通既樂壇天后,梅姐,王菲,Sammi,莎莉,小鳳姐,甄妮個D先係巨星!!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2020-11-30 10:05 PM 發表

我覺得佢唔算,佢只係一位普通既樂壇天后,梅姐,王菲,Sammi,莎莉,小鳳姐,甄妮個D先係巨星!!!
你用乜嘢標準?
演唱會場數?
獎項?
唱片總銷售?

回覆 引用 TOP

參加我是歌手插哂隊都包尾, 係巨星會唔會咁唔比面佢?

仲有, Eason及四大天王等真巨星都唔會參加呢D馬騮戲比賽。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-12-1 16:04 發表

仲有, Eason及四大天王等真巨星都唔會參加呢D馬騮戲比賽。
其實張信哲,林憶蓮,趙傳,李玟,杜麗莎都有參加過你口中既馬騮戲比賽

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-12-1 04:13 PM 發表

其實張信哲,林憶蓮,趙傳,李玟,杜麗莎都有參加過你口中既馬騮戲比賽
所以佢地唔算一線巨星, 好多都係等錢洗先去博一博死貓彈。

又例如真巨星周杰倫就不會參加。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-12-1 16:44 發表

所以佢地唔算一線巨星, 好多都係等錢洗先去博一博死貓彈。

又例如真巨星周杰倫就不會參加。
巨星與否在每個人的心底各有不同的一把尺,若以一個節目去衡量卻似乎過於武斷,但亦無謂再深入探討.尊重你既想法

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-12-1 04:59 PM 發表

巨星與否在每個人的心底各有不同的一把尺,若以一個節目去衡量卻似乎過於武斷,但亦無謂再深入探討.尊重你既想法
觀分析以外, 反而我認為我是歌手係一個幾好既客觀指標去為藝人定位, 呢個節一線明星請不, 四線明星不會獲邀參加, 故參加的都是二三線明星, 當然能勝出既就係最接近一線巨星

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2020-11-30 10:05 PM 發表

葉倩文唔夠容祖兒紅。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-12-1 04:04 PM 發表

認同.

引用:
原帖由 工廠男 於 2020-12-1 05:19 PM 發表

葉倩文唔夠容祖兒紅。
咪玩啦!

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2020-12-1 06:47 PM 發表

咪玩啦!
你咪玩啦。
容祖兒碟又出得多過佢,獎又攞得多過佢,就算知名度都係。
葉倩文有唱功,身材,樣貌,好過容祖兒。

引用:
原帖由 工廠男 於 2020-12-1 06:53 PM 發表

你咪玩啦。
容祖兒碟又出得多過佢,獎又攞得多過佢,就算知名度都係。
葉倩文有唱功,身材,樣貌,好過容祖兒。
全盛期既莎莉唔只起香港紅,攻台仲好成功,又拎過台灣最佳國女演唱人.祖兒既全盛期都冇佢咁勁!只係屬下無大將先可以長期霸住最女.

木易千女華

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2020-12-1 09:26 PM 發表

木易千女華
楊千嬅都唔算巨星,但起娛樂圈地位高過容祖兒.

提示: 違規內容已被屏蔽
「請你一定要相­信自己,一定要接受、喜歡自己的樣子,一定要讓自己變成你真心會­喜歡的樣子。如果你想要做的,不是長輩所控制你的樣子、不是社會­所規定你的樣子,請你一定要勇敢的為自己站出來,溫柔的推翻這個­世界,然後把世界變成我們的。」
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]