• 瀏覽: 24,299
  • 回覆: 178
  • 追帖: 4

梗係唔會

在家工作係口號

引用:
原帖由 抹布男 於 2020-12-1 12:36 AM 發表

梗係唔會
有部份部門係真係要

回覆 引用 TOP

D文件都唔比帶返屋企做,好在D工作係大茶飯。

引用:
原帖由 evo65 於 2020-12-1 08:10 AM 發表

D文件都唔比帶返屋企做,好在D公作係大茶飯。
政總帶埋電腦返屋企做

無人會返 辦公室?

引用:
原帖由 katk 於 2020-12-1 08:15 AM 發表

無人會返 辦公室?
要一星期返兩三日

回覆 引用 TOP

其餘日子唔使返留係屋企,通常上司會唔會搵你,比野你做

引用:
原帖由 katk 於 2020-12-1 08:20 AM 發表

其餘日子唔使返留係屋企,通常上司會唔會搵你,比野你做
會有看你自己係邊個部門懲教消防警署食環包括文職全部都無在家工作

引用:
原帖由 shung1997 於 2020-12-1 08:21 AM 發表

會有看你自己係邊個部門懲教消防警署食環包括文職全部都無在家工作
一日都無??

officer級數就應該會,有d仲獲提供手提電腦,可在家工作,低級就少真係帶返屋企,一來好多文件係機密/限閱唔敢帶離開公司,唔見左擔當唔起,二來屋企有𡃁仔有寵物既話分分鐘整爛你帶返屋企既野,又或者工作性質係對其他人或者主要外出工作,係屋企係做唔到既話,在家工3作就變成個口號

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 katk 於 2020-12-1 08:23 AM 發表

一日都無??
你自己係吾係係做公務員果幾個部門何來有在家工作

引用:
原帖由 shung1997 於 2020-12-1 08:27 AM 發表

你自己係吾係係做公務員果幾個部門何來有在家工作
??? 唔明你講吔

引用:
原帖由 gpoint2 於 2020-12-1 08:25 AM 發表

officer級數就應該會,有d仲獲提供手提電腦,可在家工作,低級就少真係帶返屋企,一來好多文件係機密/限閱唔敢帶離開公司,唔見左擔當唔起,二來屋企有𡃁仔有寵物既話分分鐘整爛你帶返屋企既野,又或者工作性質係對其他人或者主要外出工作,係屋企係做唔到既話,在家工3作就變成個口號
即在家,但無吔野工作可以做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]