• 瀏覽: 3,134
  • 回覆: 27
天花盞LED燈燒左,要換過隻牛. 但搵左幾間都冇,請問各位邊度有得配?Thx.

熱賣及精選
引用:
原帖由 shimizu6 於 2020-12-1 03:32 PM 發表

天花盞LED燈燒左,要換過隻牛. 但搵左幾間都冇,請問各位邊度有得配?Thx.

鴨記揾吓。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
鴨記大把!

唔使配到十足十嘅,配個led火牛20w就搞掂喇,一樣㗎啫。
咁想請問下你點知道自己係燒咗火牛而唔係燒咗塊板呢? 搞清楚先啦?唔係配完火牛返嚟,原來冇壞係壞咗塊板,你變咗攞住兩隻牛,唔知有乜用好。
去淘寶淘燈盤同火牛都唔使十蚊港紙,連埋運費都唔使廿蚊,不過要等。

引用:
原帖由 dogfamily 於 2020-12-1 05:38 PM 發表

唔使配到十足十嘅,配個led火牛20w就搞掂喇,一樣㗎啫。
咁想請問下你點知道自己係燒咗火牛而唔係燒咗塊板呢? 搞清楚先啦?唔係配完火牛返嚟,原來冇壞係壞咗塊板,你變咗攞住兩隻牛,唔知有乜用好。
去淘寶淘燈盤同火牛都唔使十蚊港紙,連埋運費都唔使廿蚊,不過要等。
led有唔同規格,電壓同電流要配合返。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
淘寶大把

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-1 05:53 PM 發表

220v 香港電壓
20w 就係功率大小

版主嘅功率就係20 w
街有30w有40w有唔同大小火牛,  但係全部都係220v.

110 v 係美制式。

引用:
原帖由 dogfamily 於 2020-12-1 06:19 PM 發表

220v 香港電壓
20w 就係功率大小

版主嘅功率就係20 w
街有30w有40w有唔同大小火牛,  但係全部都係220v.

110 v 係美制式。
次級volt同amp都要夾返。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-1 05:53 PM 發表

Raymond 兄講得啱,我盞淘寶燈用16粒G4 LED 12v/1W 燈泡,香港買咗兩隻唔同功率嘅牛都令到啲燈有不同程度嘅問題,唯有叫淘寶客服比一隻牛我,只付運費,另外佢推薦我用220v/3W G4燈泡,佢話係新配置免火牛,我要埋試下。

樓主唔識用就買過呢啲連火牛連燈盤㗎啦,配好曬,著就要,唔著就唔要,唔識唔好只換一半呀。

出街散配,仲貴過成套買。

引用:
原帖由 dogfamily 於 2020-12-1 06:32 PM 發表

樓主唔識用就買過呢啲連火牛連燈盤㗎啦,配好曬,著就要,唔著就唔要,唔識唔好只換一半呀。

出街散配,仲貴過成套買。
我出去買 LED 火牛時,個個都係叫我買呢種一體化,但我屋企6盞 LED 天花燈,3盞用LED 膽,3盞用燈帶,喺未知人地用咩燈前,一係問清楚,一係就我想買咩就比咩我,如果用到呢種一體化就更好啦!通常係圓形鐵座,冚個燈罩嗰啲簡單款先啱用,自帶磁石吸住燈座,仲附遙控無極變色和光暗。

270mA少有
大部份是3O0mA
得幾間都有

淘寶不須講有買

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
揾DC 76V-78V牛重貴過套燈,不如換左套燈,因小失大!

來時歡喜去時悲,不為歡喜不為悲。
買過套,買名牌,佛山照明、歐普、雷士照明。

淘佬廿零蚊套,買定黎備用都好。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]