• 瀏覽: 1,909
  • 回覆: 13
下年中打算去長沙、張家界,
不吃辣有什麼選擇,饅頭麵包也有吧?
請指教,謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 winhard2708 於 2020-12-1 09:28 PM 發表

請指教,謝謝
你是否連關口都沒出過?飛機都未坐過?
而家咩年代了?長沙係省城,張家界熱門旅遊區,莫講話湖南菜,四川菜,上海菜,港式茶餐廳,麥記kfc漢堡王,一個美團半粒鐘包到啦,問得咁攪笑?

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2020-12-2 12:52 AM 發表

你是否連關口都沒出過?飛機都未坐過?
而家咩年代了?長沙係省城,張家界熱門旅遊區,莫講話湖南菜,四川菜,上海菜,港式茶餐廳,麥記kfc漢堡王,一個美團半粒鐘包到啦,問得咁攪笑?
好、謝謝

下年中應該唔駛去。

引用:
原帖由 winhard2708 於 2020-12-1 09:28 PM 發表

請指教,謝謝
紅燒排骨
醬排骨
孜然排骨
紅燒黃骨魚
醬黃骨魚
孜然黃骨魚
紅燒豬肉
醬豬肉
孜然豬肉
紅燒魚
醬魚
孜然魚
紅燒牛肉
醬牛肉
孜然牛肉
紅燒牛排
醬牛排
孜然牛排
紅燒草蝦
醬草蝦
孜然草蝦
;;;;;;;;

餐食很豐富的

引用:

請指教,謝謝
去到就會食嘎啦

去到湖南唔食辣都大把美食,睇你想食乜,不過怕你會忍唔住唔食辣咋

引用:

請指教,謝謝
估計印度餐館都有好多家。。。。。

你點菜時候 不要辣就成。
我去大陸旅行多年,都是 不要辣,不要味精。
可能仍有機會,有辣,有味精,但都是好少。

在長沙一定要食蝦小龍的小龍蝦、伍厚德店的剁椒魚頭、臭豆腐,飲茶顏悅色我廢水

毛氏紅燒肉
剁椒魚頭
腊味三寶
枸杞煲豬手
豬血丸子
麻辣小龍蝦
東安雞
祖庵魚翅
長沙火宮殿的臭豆腐、蘭花豆腐乾。 瓦罐土雞湯,

上面家常菜,都是湖南名菜,有辣有唔辣
此外岳陽食過 清蒸武昌魚,取自洞庭湖野生。,
有洞庭天下水,巴陵天下魚。唔知今天仍有沒有,如果今天冇咩野生,養自洞庭湖,有水流不斷流過微生物,魚都可以。

下面節錄旅遊網

春和鴨(長沙市大慶飯店)
糯米雞(長沙市大慶飯店)
燈籠牛鞭(長沙市大慶飯店)
玉帶魚卷(長沙市大慶飯店)
蘭花寒菌(湖南松林賓館)
紅煨牛尾(湖南松林賓館)
開屏銀魚(湖南松林賓館)
荷葉粉蒸肉(長沙市大慶飯店)
水老神乳鴿(湖南省湘匯大酒店)
香辣美味蛇(湖南省湘匯大酒店)
鹵黃紅燒肉(湖南省九所賓館)
類椒童子雞(長沙市新華樓削麵館)

臘豬肝(湖南省九所賓館)
瀟湘米豆腐(湖南省九所賓館)
西漢龍鍋鮮(湖南省委招待所)
牛中雙傑(湖南省委招待所)
新華豆腐(長沙市新華樓削麵館)
牛衣翅參(湖南松林賓館)
蘭花鱖魚(衡陽市紅雙喜大酒樓)
金童拜壽(衡陽市紅雙喜大酒樓)
白果甜橙(衡陽市紅雙喜大酒樓)
香酥鴨帶餅(長沙市新華樓削麵館)
手撕臘狗肉(長沙市新亞細亞酒店)
龜蛇火鍋(長沙市新亞細亞酒店)

M記  漢堡王 KFC  星巴克
都齊 邊駛怕
仲有 比大家樂 更好 蒸飯餐廳 真功夫

大碗菜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]