• 瀏覽: 1,247
  • 回覆: 14
本主題由 yycrab 於 2021-1-22 09:45 AM 解除置頂
此帖子為劇集《大步走》討論區,歡迎會員一齊討論。

此劇以跑步作為題材,從而帶出故事的主題斷捨離。跑步與斷捨離有很多近似的地方,人生就好似跑步,永遠向前跑,不會向後望;斷捨離則是希望人拋棄不捨得,其實又不再用的舊物,放下過去。兩者之間有着一定聯繫,亦希望從中帶出一個訊息,放下過去,展望未來。

https://www.youtube.com/watch?v=QHstHUSW4cI

播出日期:
播出時間:

上mytv super睇左第一集,都唔錯,初時諗住會係8點半播

劇情無新意但好正面
楊凱博大個咗好多

回覆 引用 TOP

我在mytv gold已全部睇曬,非常喜歡,尤其是近排有追看《香港愛情故事》的,羅天宇在裏面也做得好好,配合劉穎鏇,這個cp組合好正。喜歡蔣志光的會有驚喜。

引用:
原帖由 yycrab 於 2020-12-2 01:16 PM 發表

此帖子為劇集《大步走》討論區,歡迎會員一齊討論。

此劇以跑步作為題材,從而帶出故事的主題斷捨離。跑步與斷捨離有很多近似的地方,人生就好似跑步,永遠向前跑,不會向後望;斷捨離則是希望人拋棄不捨得,其實又不再用的舊物,放下過去。兩者之間有着一定聯繫,亦希望從中帶出一個訊息,放下過去,展望未來。

https://www.youtube.com/watch?v=QHstHUSW4cI
真的嗎?未有宣傳喎! 《香港愛情故事》聽晚做完,若真的點解唔接住播?另外這套劇題材那麼正面健康,不需要放到那麼晚才播。

已出左廣告決定做啦

回覆 引用 TOP

大台唔睇姚子玲咁喎,成日比年頭炮灰檔她,其實佢演戲進步好多呀

引用:
原帖由 luckmick05 於 2020-12-22 05:51 AM 發表

我在mytv gold已全部睇曬,非常喜歡,尤其是近排有追看《香港愛情故事》的,羅天宇在裏面也做得好好,配合劉穎鏇,這個cp組合好正。喜歡蔣志光的會有驚喜。
題外問吓,想問吓myTV Gold有冇出過《萬水千山風雨情》??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momomaymay 於 2021-1-20 07:19 PM 發表

大台唔睇姚子玲咁喎,成日比年頭炮灰檔她,其實佢演戲進步好多呀
可能佢推過Job得罪高層......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-2 02:43 PM 發表

上mytv super睇左第一集,都唔錯,初時諗住會係8點半播
我都覺得題材比較適合8點半檔

回覆 引用 TOP

係唔係因為Yoyo陳自瑤
所以咁急播呢套劇?🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luckmick05 於 2020-12-22 05:56 AM 發表

真的嗎?未有宣傳喎! 《香港愛情故事》聽晚做完,若真的點解唔接住播?另外這套劇題材那麼正面健康,不需要放到那麼晚才播。
是真的,下星期一晚九時三十分做

引用:
原帖由 海邊飛翔的海鷗 於 2021-1-21 04:23 PM 發表

是真的,下星期一晚九時三十分做
最新消息!又變回播陀槍師姐2021

引用:
原帖由 abcufo789 於 2021-1-21 05:57 PM 發表

最新消息!又變回播陀槍師姐2021
咁都得

回覆 引用 TOP

我都期待,但而家好似又話播陀槍師姐喎🤦🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]