• 瀏覽: 48,975
  • 回覆: 2,273
  • 追帖: 8
本主題由 yycrab 於 2020-12-24 04:30 PM 置頂
此帖子為劇集《燕雲台》討論區,歡迎會員一齊討論。

講述蕭燕燕(唐嫣飾)是宰相蕭思溫(劉奕君飾)與燕國長公主的第三女。她作為家中最小的孩子,不僅深得父親喜歡,也深受大姐蕭胡輦(佘詩曼飾)、二姐烏骨里(盧杉飾)的寵愛和照顧,萬千寵愛於一身的蕭燕燕也從小養成了敢想、敢說、敢做的性格,對於追求的事物充滿執著,不輕言放棄。她與韓德讓(竇驍飾)兩情相悅,早定終身。但世事難料,蕭家三姐妹分別嫁給了太祖系三支,大姐蕭胡輦嫁給太平王罨撒葛(譚凱飾),二姐烏骨里嫁給耶律喜隱(季晨飾),而蕭燕燕因與遼景宗耶律賢(經超飾)的一次邂逅,從此開啟傳奇的一生。

https://www.youtube.com/watch?v=GO4__LvMPGE

播出日期: 2020年1月4日起
播出時間: 逢星期一至五 20:30-21:30, 星期六 20:30-22:30

抽起左啦?

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2020-12-20 01:04 PM 發表

抽起左啦?
好似改左 2021年1月5日播

清左 非凡三俠  先

回覆 引用 TOP

無綫播都算,可唔可以盡量剪番佘詩曼的來播

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2020-12-20 01:22 PM 發表

無綫播都算,可唔可以盡量剪番佘詩曼的來播
好播吾播播依D陸劇大把選擇

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-12-20 01:27 PM 發表

好播吾播播依D陸劇大把選擇
咪係,我聽到tvb買已鄂左然,當係佘詩曼之原因吧。但放係黃金時間播就真係等pk. 我啲大陸朋友都唔睇

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2020-12-20 01:45 PM 發表

咪係,我聽到tvb買已鄂左然,當係佘詩曼之原因吧。但放係黃金時間播就真係等pk. 我啲大陸朋友都唔睇
咁又吾會播
隱秘而偉大
三十而已
依D在85台播 小品好睇的更不會播

所以只能播依D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2020-12-20 01:45 PM 發表

正路諗系近年為左平均播時裝劇&古裝劇,若播古裝就大多數買陸劇可成本平過自己拍,況且古裝境、人多場口香港好難拍(成本太高);到播時裝就用自家或邵氏製作

回覆 引用 TOP

呢套好唔好睇?

回覆 引用 TOP

佘詩曼好老好樣衰

回覆 引用 TOP

佘詩曼太醜樣

回覆 引用 TOP

呢套應該唐嫣先係主角吧。

引用:
原帖由 fxckin 於 2020-12-28 08:27 PM 發表

劣評如潮的女一

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fxckin 於 2020-12-28 08:27 PM 發表

緊係唐嫣係主角,唔通係條死蛇咩

引用:
原帖由 xbtgdnyvs 於 2020-12-28 10:14 PM 發表

緊係唐嫣係主角,唔通係條死蛇咩
睇黎呢度都好多人憎條老蛇,我都係,從來唔覺佢有演技,把西聲又嘈,做戲淨係識鳩嗌

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]