• 瀏覽: 806
  • 回覆: 14
究竟係咩問題

熱賣及精選
我男友都係咁, 用多多hair product 都冇效

引用:
原帖由 ychow66 於 2020-12-3 10:58 PM 發表

咁你男友依家點醫? 好返晒未?

引用:
原帖由 馬路活潑的羊羊 於 2020-12-4 12:00 PM 發表

少吃油膩的食物,少熬夜。健康飲食
飲食都ok, 但夜瞓都有

引用:
原帖由 Anthony.green 於 2020-12-4 03:52 PM 發表

咁你男友依家點醫? 好返晒未?
佢就誤打誤撞, 傷風睇中醫果陣問左醫師 點知真係關身體事 要調理下身體 而家佢用緊醫館自家出的雙白去屑洗髮水 效果好掂

引用:
原帖由 ychow66 於 2020-12-3 10:58 PM 發表

我都係咁,而家我已任何護髮用品都唔用,每朝只用清水(暖嘅)洗頭一次,已經有好多年,反而情況有改善!

有無㾗?係咪脂漏性皮膚炎?

引用:
原帖由 ychow66 於 2020-12-4 07:46 PM 發表

佢就誤打誤撞, 傷風睇中醫果陣問左醫師 點知真係關身體事 要調理下身體 而家佢用緊醫館自家出的雙白去屑洗髮水 效果好掂
你男朋友睇邊個醫師? 有冇地址, 電話?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-12-4 09:58 PM 發表

我都係咁,而家我已任何護髮用品都唔用,每朝只用清水(暖嘅)洗頭一次,已經有好多年,反而情況有改善!
夜晚唔洗頭?

引用:
原帖由 stonelady 於 2020-12-6 10:11 PM 發表

有無㾗?係咪脂漏性皮膚炎?
一啲都唔痕

引用:
原帖由 Anthony.green 於 2020-12-7 10:50 PM 發表

你男朋友睇邊個醫師? 有冇地址, 電話?
尚生堂呀 佢係屯市睇 梁醫師,
可以弱時問埋你適唔適合用果枝雙白去屑洗髮水

日頭要見人所以朝早一定洗,夜晚喺屋企就算啦,不過有時放工約左人返屋企換衫都會沖個涼洗埋頭,由於頭油勁所以要留意盡量唔好留長頭髮囉!

內分泌失調 影響油脂分泌 可以用營養治療改善

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]