• 瀏覽: 4,383
  • 回覆: 43
  • 追帖: 3

回覆 引用 TOP

平行時空 同 穿月時空 係2樣野WOR ....

回覆 引用 TOP

這個世界其實只是一個大型育成游戲。

育成游戲中,你今天是一個六歲女孩。十八歲時候你會如何?宿命是有的。其實游戲設計者已經寫下了游戲結局。然而,平衡時空都是有的,設計者已經寫了有限的多個結局。你會進入那一個時空,就看你自己今天和明天的選擇。

就像現在你正看著我所寫的帖子,表明你我活在同一個時空中。然而,明天呢?大家會否還在同一時空?那就要看你我是否作出相同選擇。我愛國愛港,明天我就會活在繁榮富裕大灣區時空中。⋯也有有人會還是不懂得識時務者為俊傑⋯明天他就會活在另一個平衡時空,要麼活在亂世香港,要麼活在外國當貧苦階級。你呢?我管不了,這是你的選擇!

一次過滿足大家,平衡時空,未來宿命,自由選擇⋯三個願望!

引用:
原帖由 MING011 於 2020-12-4 01:30 PM 發表

這個世界其實只是一個大型育成游戲。

育成游戲中,你今天是一個六歲女孩。十八歲時候你會如何?宿命是有的。其實游戲設計者已經寫下了游戲結局。然而,平衡時空都是有的,設計者已經寫了有限的多個結局。你會進入那一個時空,就看你自己今天和明天的選擇。

就像現在你正看著我所寫的帖子,表明你我活在同一個時空中。然而,明天呢?大家會否還在同一時空?那就要看你我是否作出相同選擇。我愛國愛港,明天我就會活在 ...
我相信有不明空間。親身經歷有時跌咗啲嘢永遠搵唔到。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-12-7 02:01 PM 發表

我相信有不明空間。親身經歷有時跌咗啲嘢永遠搵唔到。
可否說明多少少你意思?
例如「天堂」是否不明空間?

引用:
原帖由 MING011 於 2020-12-10 10:28 AM 發表

可否說明多少少你意思?
例如「天堂」是否不明空間?
我係自己屋企跌過兩次野。都無法搵得返。一次係一個電池蓋黑色嘅,跌落地下嗰地磚無白色,我睇住佢跌落去一閃就唔見。點搵到搵唔到。一次係張紙幣一甩之後又係搵唔到。家中無乜雜物。唯一解釋就係有二度空間。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-12-10 01:29 PM 發表

我係自己屋企跌過兩次野。都無法搵得返。一次係一個電池蓋黑色嘅,跌落地下嗰地磚無白色,我睇住佢跌落去一閃就唔見。點搵到搵唔到。一次係張紙幣一甩之後又係搵唔到。家中無乜雜物。唯一解釋就係有二度空間。
我細個時都唔見咗D野,間屋很細,床下底都搵埋.
就係搵唔到.
點知若干年後,
那曾消失的物品又出現.

____

我有一隻拖鞋在家中不見了,

當時始終找不到,
一兩年後,又無啦啦掃地掃出來

仍然自由自我, 永遠高唱國歌, 走遍鄉里~~
粥粉麵飯, 皆陣列在前!!
臨兵鬥者,皆陣列前行!!
引用:
原帖由 泉船 於 2020-12-11 05:13 AM 發表

我細個時都唔見咗D野,間屋很細,床下底都搵埋.
就係搵唔到.
點知若干年後,
那曾消失的物品又出現.

____

我有一隻拖鞋在家中不見了,

當時始終找不到,
一兩年後,又無啦啦掃地掃出來
係一直都搵唔到。到我大裝修依然無發現。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-12-11 08:56 AM 發表

係一直都搵唔到。到我大裝修依然無發現。
我那個拖鞋一隻,搵到,喜慶,搵不到,可疑.
有小偷,有賊?

仍然自由自我, 永遠高唱國歌, 走遍鄉里~~
粥粉麵飯, 皆陣列在前!!
臨兵鬥者,皆陣列前行!!

回覆 引用 TOP

出街或返屋企時試下走唔同路線, 就算在三維空間都可感受到平行時空的威力。
回到正題[完全吹水], 與其話平行時空, 不如講有另一分裂的宇宙有類似的構成, 在不知0.000後幾多%先發展出近似的, 再假設靈魂是由某一點誕生, 現世我和平行我的始袓是由同一點起, 先有機會解釋到有兩個自己(即使性別和外貌不同)。
理論是依據時間起點去推論, 如果時間軸不斷生產再生產宇宙, 就按回歸點定出選擇。
再再再再,,,,,咁啱有部時光機, 又咁啱連到接近99%既, 就恭喜哂啦!

引用:
原帖由 a-f 於 2020-12-15 12:13 PM 發表

出街或返屋企時試下走唔同路線, 就算在三維空間都可感受到平行時空的威力。
回到正題[完全吹水], 與其話平行時空, 不如講有另一分裂的宇宙有類似的構成, 在不知0.000後幾多%先發展出近似的, 再假設靈魂是由某一點誕生, 現世我和平行我的始袓是由同一點起, 先有機會解釋到有兩個自己(即使性別和外貌不同)。
理論是依據時間起點去推論, 如果時間軸不斷生產再生產宇宙, 就按回歸點定出選擇。
再 ...
多謝分享。

回覆 引用 TOP

呃多個Post先, 比如'夭'能既時間逆轉機, 出現另一自己是無法判斷屬於平衡時空或是時光穿越。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a-f 於 2020-12-15 12:13 PM 發表

再 ...
兩個自己,在量子學,有人解釋過...

「量子世界,就如一副52張撲克牌,在重覆又重覆的洗牌過程中, 總會有重覆出現的組合, 因為只有52張牌, 如無限次洗牌、出牌,那麼重覆是無可避免的...如多元宇宙, 微粒的組合, 就似52張撲克牌一樣, 以有限的方式排列, 在無限的空間, 而這些排列一定會重覆, 而人類也是微粒組合,無可避合會有重覆,在某處一定有相同的人。」

「那是什麼強大力量,才可以分裂多一個宇宙? 這就是神?」
科學家都不笨,腦中連續生出許多問題了...

著名的科學家,都是有神論者的原因。
科學實驗的盡頭, 所有假設的盡頭..仍然是力量的誕生,那股力量從何而來? 宇宙爆炸的能量,從何而來?

引用:
原帖由 繁星閃耀 於 2020-12-16 01:01 PM 發表

兩個自己,在量子學,有人解釋過...

「量子世界,就如一副52張撲克牌,在重覆又重覆的洗牌過程中, 總會有重覆出現的組合, 因為只有52張牌, 如無限次洗牌、出牌,那麼重覆是無可避免的...如多元宇宙, 微粒的組合, 就似52張撲克牌一樣, 以有限的方式排列, 在無限的空間, 而這些排列一定會重覆, 而人類也是微粒組合,無可避合會有重覆,在某處一定有相同的人。」

「那是什麼強大力量 ...
所以, '賭博'就是量子學既展現,,,(痴線不過錯唔哂), 只不過藉由機率和對科學的無知去引人注入金錢。
[雖然我每場都買大開細, 但假如果陣買全部相反, 咁就是貧富懸殊既平衡宇宙, 而的確存在, 就在腦海中的運算, 即是夢境]
在維度,空間學, 關鍵在於媒介和之間的通道。
[正如班賭主識將科學和物理現象融合, 找出可容納的架構, 就相等於創造空間, 一個不同起點過程結果的世界]
或者人類對於地上的螞蟻毫不關心, 但骰子般細小,薄如零的紙牌的排列卻非常入迷。
[人的想法都趨向於已建立的不斷前衝, 就似思維下沉, 假如能推高想法本身, 就不會產生'厭性循環世界']
如果確認平行時空的存在, 那一定是面向另一半贏半輸的自己。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-12-10 01:29 PM 發表

相對以下兩件神秘失縰事件,這是小事。
1.馬航370
2.嫦娥5剛回來了。但我老實告訴你,人類以前是有能力載人上月球的,但這能力,已經神秘失縱。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]