• 瀏覽: 5,725
  • 回覆: 44
個代理唔太做到野,等左成個月,終於今日到手,隻錶比我想像中重,而且戴上手果然係偏大一點,不過呢隻錶有佢個紀念價值,加上係限量版,再來又係我第一隻德國錶,所以點都入手玩下😄
之前有高手已經拍左片介紹,我就唔多講,分享下開箱相片比大家睇啦

精選汽車
隻錶好靚

[size=1.5]眾多小人物之中嘅小小人物
潛艇鋼?

引用:
原帖由 RYU06 於 2020-12-5 11:39 PM 發表

潛艇鋼?
對,唔知係咪因為咁所以隻錶有番咁上下重量

Very nice!!  

引用:
原帖由 jacobcat2000 於 2020-12-6 01:15 AM 發表

對,唔知係咪因為咁所以隻錶有番咁上下重量
鋼水質量夠所以重
我隻857 UTC VFR配鋼帶都191g喇

好似Sinn U1款全部也是潛艇鋼,呢個限量好似係PVD黑色版。
應該也是防花的。

U1重得來又做到平衡感,無頭重帶輕感覺,條鋼帶打磨滑嘟嘟,相當舒服

引用:
原帖由 cmcv 於 2020-12-7 10:56 AM 發表

好似Sinn U1款全部也是潛艇鋼,呢個限量好似係PVD黑色版。
應該也是防花的。
錶盤係防花,但錶帶就係普通鋼會花,所以有人配膠帶

引用:
原帖由 RYU06 於 2020-12-7 11:12 AM 發表

U1重得來又做到平衡感,無頭重帶輕感覺,條鋼帶打磨滑嘟嘟,相當舒服
個 lug 做得好好,唔會好長,手唔粗既人都可以戴得到

引用:
原帖由 fatlun 於 2020-12-6 11:22 AM 發表

鋼水質量夠所以重
我隻857 UTC VFR配鋼帶都191g喇
你果隻我都有想過入手,最後都係想入隻限量版,兩隻都靚

恭喜師兄!!

U1 DE

窮到冇錢買Leica..........
引用:
原帖由 lam25281 於 2020-12-7 10:42 PM 發表

恭喜師兄!!
多謝你之前分享介紹隻好野

引用:
原帖由 jacobcat2000 於 2020-12-7 11:19 AM 發表

你果隻我都有想過入手,最後都係想入隻限量版,兩隻都靚
我係中左三隻飛機降頭

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]