• 瀏覽: 31,000
  • 回覆: 217
  • 追帖: 17
本主題由 冬天的冰雪 於 2021-1-18 11:28 PM 提升
引用:
原帖由 rickydiscuss 於 2020-12-18 10:01 AM 發表

350都唔平,我遲下都會去鹽田,請問這間酒店Wifi和電話的信訊好嗎?
有wifi,小朋友用ZOOM上網課都OK。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rickydiscuss 於 2020-12-18 10:01 AM 發表

350都唔平,我遲下都會去鹽田,請問這間酒店Wifi和電話的信訊好嗎?
如果冇打算申請居家隔離,檢驗不用填鹽田或大鵬這兩去,具了解目前這兩區安排的酒店不是太好。

可以考慮福田、羅湖或藍山等地。

引用:
原帖由 山邊肥肥鞋抽 於 2020-12-18 09:56 AM 發表

係邊可以買到? 有冇再大啲G數? 比小朋友翻牆上網課
買聨通有100GB數據,$707都抵用。

附件

Screenshot_2020-12-18-13-50-47-27.jpg(69.72 KB)

2020-12-18 01:52 PM

引用:
原帖由 深圳港農 於 2020-12-18 01:32 PM 發表

如果冇打算申請居家隔離,檢驗不用填鹽田或大鵬這兩去,具了解目前這兩區安排的酒店不是太好。

可以考慮福田、羅湖或藍山等地。
如果填福田,地址是不是填任何一個福田地址就可以?

回覆 引用 TOP

Facebook看到,麻煩fact check

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CEO先生 於 2020-12-17 10:39 AM 發表

14/12 黃昏出報告
15/12 10點10分去到深圳灣過關人唔算多
但10:30 就見到條龍尾都幾長
想慳時間
1. 準備定內地住址填表用 內地聯絡人 同 手提電話
2. 過關前早24小時
微信 海關旅客指尖服務 填好入境資料 (粵省事唔岩)
3. 小心袋好回鄉証 我遇到2個人填表時 跌左 周圍搵

就算帶住小朋友 都唔會有特別待遇架
不過過關只係用左個半鐘 填下資 ...
多謝c hing用心放享資訊,對好多人有幫助,讚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 發達了 於 2020-12-18 01:52 PM 發表

買聨通有100GB數據,$707都抵用。
多謝師兄,度下先~

廣東省居家隔離收緊曬,無咗7+7隔離啦,符合老幼病特殊人群才可以申請,陪人只能1個

回覆 引用 TOP

我23號約左1點檢疫中心做測試,而我買左金巴係24號2點車飛,請問24小時有效係指測試時間抑或出報告時間呢?我咁合唔令資格呢?唔該 Ching!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cu3128 於 2020-12-20 06:47 PM 發表

我23號約左1點檢疫中心做測試,而我買左金巴係24號2點車飛,請問24小時有效係指測試時間抑或出報告時間呢?我咁合唔令資格呢?唔該 Ching!
係由出報告起24小時

回覆 引用 TOP

去做咩?

回覆 引用 TOP

如題,本人在深圳有住址。但係聽講深圳關口爆到。。想先去珠海但沒有住址證明。有什麼方法?

仲有依家邊個測試證明最方便?時間緊迫趕住上去,謝謝🙏🙏

回覆 引用 TOP

珠海最近情況如何?

回覆 引用 TOP

有人知道嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊肥肥鞋抽 於 2020-12-19 12:23 PM 發表

多謝師兄,度下先~
唔係成日睇Mytv或YouTube,180日平均1個月16.6GB,上網睇新聞/WhatsApp應該夠用。

就算用VPN我都叫朋友買一張帶返大陸做後備(香港用都得),始終VPN唔知幾時會封,漫遊數據卡穏陣過VPN。(除非收唔到訊號)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]