• 瀏覽: 588
  • 回覆: 13
大約300尺左右. 新居屋. 打算全屋用大陸間羅蘭訂做家具.
第一步想先舖磚先(舖250尺)

問左一間, 報價35000.
第二間網上話收8000, 但問左, 話太少,怕冇人做, 推銷我另一個貴套餐.
(兩間都話要做10-14天左右)

有師兄可以介紹下邊D舖磚公司或師傳介紹下? 謝謝!

請教一下專家們, 舖磚, 開英泥沙, 貼磚, 250尺, 其實2-3日不是可以搞掂了嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 helloyour 於 2020-12-16 09:39 AM 發表

大約300尺左右. 新居屋. 打算全屋用大陸間羅蘭訂做家具.
第一步想先舖磚先(舖250尺)

問左一間, 報價35000.
第二間網上話收8000, 但問左, 話太少,怕冇人做, 推銷我另一個貴套餐.
(兩間都話要做10-14天左右)

有師兄可以介紹下邊D舖磚公司或師傳介紹下? 謝謝!

請教一下專家們, 舖磚, 開英泥沙, 貼磚, 250尺, 其實2-3日不是可以搞掂了 ...
唔駛做地腳線?盪平地台未?

你唔係以為就咁放塊磚上去就OK掛...仲要睇你舖咩磚...你自己買磚又要送貨時間

2-3日得...係有冇師傅真係同你開足9小時工唔休息去舖囉...

兩三日應該唔得啦

回覆 引用 TOP

上地台料1日,做英坭沙地台1日,上磚1日,舖磚1~2日,掃口1日,清場做保護1日。全部都唔一定係相連有可能隔幾日等師傅得閒先做。

引用:
原帖由 napo123 於 2020-12-16 05:37 PM 發表

唔駛做地腳線?盪平地台未?

你唔係以為就咁放塊磚上去就OK掛...仲要睇你舖咩磚...你自己買磚又要送貨時間

2-3日得...係有冇師傅真係同你開足9小時工唔休息去舖囉...
是平地台的, 要做腳線, 買左磚開工先開始計, 看來都要預返7-14天比較好, 謝謝師兄的回答.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luckymouse9394 於 2020-12-17 12:25 AM 發表

上地台料1日,做英坭沙地台1日,上磚1日,舖磚1~2日,掃口1日,清場做保護1日。全部都唔一定係相連有可能隔幾日等師傅得閒先做。
好詳盡, 明白曬, 咁就知道大約成本了, 預2000元一日X6日, 再加料6000元,  應該19000元左右比較合理價.

盪平地台都要時間干架

引用:
原帖由 seven3137 於 2020-12-17 10:17 AM 發表

盪平地台都要時間干架
咁要請教下1日都唔夠要幾耐先叫干🤪🤪🤪

引用:
原帖由 luckymouse9394 於 2020-12-17 10:24 AM 發表

咁要請教下1日都唔夠要幾耐先叫干🤪🤪🤪
甘要睇盪幾厚lol

引用:
原帖由 seven3137 於 2020-12-17 10:26 AM 發表

甘要睇盪幾厚lol
想跟師兄搵食,應該日日有工開🤪🤪🤪

引用:
原帖由 luckymouse9394 於 2020-12-17 10:29 AM 發表

想跟師兄搵食,應該日日有工開🤪🤪🤪
甘等食蕉都得啦
又不是做E行

引用:
原帖由 seven3137 於 2020-12-17 10:31 AM 發表

甘等食蕉都得啦
又不是做E行
呢個天氣一日就夠乾了,就算個師傅失手開到成個水塘咁都乾得切。

私人裝修好少會盪太厚,出面地盤盪咁厚係因為落石矢/墨斗/人為失誤。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 helloyour 於 2020-12-17 09:44 AM 發表

好詳盡, 明白曬, 咁就知道大約成本了, 預2000元一日X6日, 再加料6000元,  應該19000元左右比較合理價.
人工未必咁計,可能要當一個 job計。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

做生沙,一日起貨啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]