• 瀏覽: 33,605
  • 回覆: 96
  • 追帖: 2
布達佩斯
前年玩完斯洛伐克之後搭火車過去, 風景好靚建築好特別
可惜只短短留左4日, 好想再去多次留耐

熱賣及精選
布達佩斯

附件

18M_1268-1.JPG(126.78 KB)

2020-12-17 01:28 PM

克羅地亞Split

引用:
原帖由 beanbean205 於 2020-12-17 02:51 PM 發表

克羅地亞Split
師兄喜歡佢原因是什麽?我都好喜歡.

不過我最喜歡是威尼斯, 如果遊客不多的情況下

瑞士Lauterbrunnen,山谷清靜城市,兩邊多條瀑布飛瀉

附件

掃描0001.jpg(150.28 KB)

2020-12-19 12:49 PM

陳年舊相

掃描0002.jpg(344.27 KB)

2020-12-19 12:49 PM

陳年舊相

引用:
原帖由 pinglap 於 2020-12-19 12:08 AM 發表

Split景觀、食物都有啲似意大利。克羅地亞沿海城市,Split、Zadar、Rovinj、Dubrovnik、 Pula,隔鄰的黑山都幾靚

引用:
原帖由 numan123 於 2020-12-19 01:15 PM 發表

Split景觀、食物都有啲似意大利。克羅地亞沿海城市,Split、Zadar、Rovinj、Dubrovnik、 Pula,隔鄰的黑山都幾靚
zadar 寧靜D,遊客不多, split食物多D選擇, 而且農產品特別多是我喜歡主原,又有海, 個古建築群歷史悠久但不算大.

而dubronvic從山到睇下非常靚, 海水又藍, 個城有D似黑山的kotor. 如果用國家來選擇, 我一定揀克羅地亞.

個人偏愛有山有水的地方,同埋古城.

Rovinj同埋pula, 師兄可否介紹下, 由於我當時趕住去十六湖, 所以直接去zagreb往布達佩斯走.

引用:
原帖由 pinglap 於 2020-12-19 02:15 PM 發表

zadar 寧靜D,遊客不多, split食物多D選擇, 而且農產品特別多是我喜歡主原,又有海, 個古建築群歷史悠久但不算大.

而dubronvic從山到睇下非常靚, 海水又藍, 個城有D似黑山的kotor. 如果用國家來選擇, 我一定揀克羅地亞.

個人偏愛有山有水的地方,同埋古城.

Rovinj同埋pula, 師兄可否介紹下, 由於我當時趕住去十六湖, 所以直接去zagr ...
Rovinj海邊小鎮,影相打卡位多,出名因Canon相機曾係呢度拍攝廣告。Pula有個鬥獸場,雖然無羅馬個咁大,但保存得好好。  Venice有船去Rovinj同Pula。

附件

DSC01105.JPG(244.17 KB)

2020-12-19 02:34 PM

DSC01062.JPG(609.42 KB)

DSC01093.JPG(465.21 KB)

DSC01056.JPG(299.66 KB)

DSC01100.JPG(286.94 KB)

引用:
原帖由 numan123 於 2020-12-19 02:34 PM 發表

Rovinj海邊小鎮,影相打卡位多,出名因Canon相機曾係呢度拍攝廣告。Pula有個鬥獸場,雖然無羅馬個咁大,但保存得好好。  Venice有船去Rovinj同Pula。
好靚, 多謝你的分享!還介紹由venice去rovinj方法, 船票容易買嗎?價錢大概幾多?有機會一定要再走一次.

引用:
原帖由 pinglap 於 2020-12-19 03:03 PM 發表

好靚, 多謝你的分享!還介紹由venice去rovinj方法, 船票容易買嗎?價錢大概幾多?有機會一定要再走一次.
我無搭過,只係喺Rovinj見有local tour去Venice,返來網上見到有船來往呢啲城市,諗住如果再去意大利,順勢過去重遊。

威尼斯

引用:
原帖由 pinglap 於 2020-12-19 12:08 AM 發表

小弟都係。

我投佛羅倫斯一票,聖母百花教堂白色和綠色的圖案實在太靚了,周邊Tuscany盛產紅酒,充滿田園景色。

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

https://www.youtube.com/watch?v=yzn5xJFfzB0

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]