• 瀏覽: 7,558
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
精選汽車
引用:
原帖由 佛肥 於 2020-12-20 07:42 發表

可否去二叔公到驗
你係咪買先?依度好多帖都有討論,你唔爬吓文?

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
17" imac G5 with i-sight
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
iphone 2G 8Gb
iphone 3GS 16Gb
咦諗到一樣生意如果有師傅最好又係做咗14樓開番檔幫人驗表有得諗喎!如果唔係太貴都可以有生意嘅!

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-12-20 07:18 PM 發表

咦諗到一樣生意如果有師傅最好又係做咗14樓開番檔幫人驗表有得諗喎!如果唔係太貴都可以有生意嘅!
真係得?點信法先?

① 假設:店主話 真,遇到個 ( 完美懷疑人,果D 船頭 船尾 船中間 乜都驚 ) 點算?
( 人走埋,得番 表主,店主 企係度 )

必定有D,咁嘅人。會懷疑 店家 和 表主 係同夥?

② 皮毛性 檢查,定 打散晒 檢查。
我好相信,必定係 收2種費用。

③ 個店家,之後咪要 全程 揹飛 囉!
個店家,出D乜 認証文件?可以代表到 ( 店家話係真 就係真 )

即使你去當鋪搵二叔公睇佢都會問你係咪當如果係當佢會開嚟睇表肉唔係當嘅佢會求其望吓就算

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-12-21 01:28 AM 發表

即使你去當鋪搵二叔公睇佢都會問你係咪當如果係當佢會開嚟睇表肉唔係當嘅佢會求其望吓就算
真係得?點信法先?

吓?當咋喎!
可以開人隻表,唔好亂 狗咁吹 啦!
我未見過,聽過,要開人隻表?

我出表,你同我去,旺角多當鋪。
旺角試,如要開表,我唔會嬲,開花我嘅事!再加送 $2000 茶錢。

如果無需要開表,都當到,你輸咩?
盤口點開 點玩,玩幾多?

咪狗噏啦! 當表要開表! 開花點計數?

等你約,免本,O成本,你咁清楚,賺硬啦!$2000 茶錢 喎!

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-12-21 01:28 AM 發表

救急啫,要開表?
無D邏輯,咁如果更高級 更貴果D呢?咪更加要開?

如果,用隻A牌,仲要係金,咪要開6粒螺絲,金喎!花能梗啦? 條數邊個哽呢?

仲有D,V呀,C岈,P呀,G呀 等等? 傳出去,仲得掂!
比人笑能死啦!
呢間當舖,D客當嘢,要開客人D表架!

咁有趣嘅如果唔開底蓋只係當二三百救唔救到急呀?如果真係當佢仲驚會整花多過你呀!花咗會跌價

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-12-21 08:22 AM 發表

咁有趣嘅如果唔開底蓋只係當二三百救唔救到急呀?如果真係當佢仲驚會整花多過你呀!花咗會跌價
真係,邊間,帶我去見識下。
表我出,茶錢我出,盤口如何先?
唔好 大隻? 淨係講,出文字,無用架,做人真實D啦!

引用:
原帖由 今天真名錶 於 2020-12-21 05:53 AM 發表

可以
唔好得把口啦!

真係,邊間,帶我去見識下。
表我出,茶錢我出,盤口如何先?
唔好 大隻? 淨係講,出文字,無用架,做人真實D啦!

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2020-12-20 10:02 PM 發表

真係得?點信法先?

① 假設:店主話 真,遇到個 ( 完美懷疑人,果D 船頭 船尾 船中間 乜都驚 ) 點算?
( 人走埋,得番 表主,店主 企係度 )

必定有D,咁嘅人。會懷疑 店家 和 表主 係同夥?

② 皮毛性 檢查,定 打散晒 檢查。
我好相信,必定係 收2種費用。

③ 個店家,之後咪要 全程 揹飛 囉!
個店家,出D乜 認証文件?可以代表到 ( 店家話係真 就係真 )
師兄係唔係想試?
我識朋友係旺角當鋪專做開底check 錶
一齊去佢間當鋪盡當
等佢開完底後即收2000 ok?

無挑戰,得把口,亂狗咁吹?

盤口,我加高,開 $5000, 你輸輸 $3000。表我出,整花我嘅!
P M 約!

引用:
原帖由 nicaster 於 2020-12-21 11:42 AM 發表

師兄係唔係想試?
一齊去佢間當鋪盡當
一齊去佢間當鋪盡當

>>> 即係 夾定?? 咁點玩呀!!

旺角有咁多間,隨機揀,表我出,整花我嘅?

我輸輸 $2000,你輸同樣 $2000。開表我輸,唔開表你輸。

當表嘅利息,亦係你比。即當 即贖。

引用:
原帖由 nicaster 於 2020-12-21 11:42 AM 發表

師兄係唔係想試?
一齊去佢間當鋪盡當
# 14......回咗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]