• 瀏覽: 673
  • 回覆: 6
家中鐵閘已經廿幾年,又重又嘈,上網睇過時興黑鋼閘配電子密碼手指模鎖,請問有冇靠得住舖介紹?是否上下路軌比較好?黑鋼是否一定係304鋼?

熱賣及精選
引用:
原帖由 MicStream 於 2020-12-20 11:37 PM 發表

家中鐵閘已經廿幾年,又重又嘈,上網睇過時興黑鋼閘配電子密碼手指模鎖,請問有冇靠得住舖介紹?是否上下路軌比較好?黑鋼是否一定係304鋼?
黑鋼閘只係焗油,通常都用304,戶外就用316
趟閘都係吊趟,下有路軌管住,如果三趟閘可要求造同步靜音軌。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-21 12:03 AM 發表

黑鋼閘只係焗油,通常都用304,戶外就用316
趟閘都係吊趟,下有路軌管住,如果三趟閘可要求造同步靜音軌。
我以為304不鏽鋼最靚,你咁講即係316靚過304?

引用:
原帖由 ZQQ 於 2020-12-21 12:14 AM 發表

我以為304不鏽鋼最靚,你咁講即係316靚過304?
316料鎳成份效多,防銹防酸蝕亦好D。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-21 12:17 AM 發表

316料鎳成份效多,防銹防酸蝕亦好D。
我屋企露台裝咗304 ,好彩冇生銹。

引用:
原帖由 ZQQ 於 2020-12-21 12:18 AM 發表

我屋企露台裝咗304 ,好彩冇生銹。
一般304已經夠用,而且316貴好多,少人用,除非成日都被日曬雨淋。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-21 12:20 AM 發表

一般304已經夠用,而且316貴好多,少人用,除非成日都被日曬雨淋。
裝喺露台係日曬雨淋㗎,但係有好多年啦都冇事。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]