• 瀏覽: 9,099
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-1 11:55 AM 發表

日日數飛機
我之前日日數船

=HKDiz= clv13140

回覆 引用 TOP

我落埋客數:落客5個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-1 11:55 AM 發表

日日數飛機
一日幾多架
會不會計計下忘了有幾架

回覆 引用 TOP

請問澳門隔離期間,是否完全不能出房間,3餐都在食酒店餐嗎?還想問,由澳門去廣州,有什麼交通?請幫忙。澳門隔離可帶自己的藥物嗎?我見有人說深圳某酒店不準帶藥物入房間,本身長期病患,要帶自己藥物,比較麻煩。

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 12:59 PM 發表

請問澳門隔離期間,是否完全不能出房間,3餐都在食酒店餐嗎?還想問,由澳門去廣州,有什麼交通?請幫忙。澳門隔離可帶自己的藥物嗎?我見有人說深圳某酒店不準帶藥物入房間,本身長期病患,要帶自己藥物,比較麻煩。
第一...隔離期間,是否完全不能出房間...

比你出房同其他中招的交流下....你出得房...姐係其他中招的到可以出房...答案留你反比你自己答..太高難道,我唔識答

第二..酒店包3餐..(菜式有得揀.大約三揀一..一中.一西.一素(我個時係)...)...唔中意可以外賣.但時間只有5-7PM.其他時間不可以!

第三..由澳門去廣州,有什麼交通...
係第2板答左你

第四..澳門隔離可帶自己的藥物嗎?
基本上冇問題

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-2 01:18 PM 發表

第一...隔離期間,是否完全不能出房間...

比你出房同其他中招的交流下....你出得房...姐係其他中招的到可以出房...答案留你反比你自己答..太高難道,我唔識答

第二..酒店包3餐..(菜式有得揀.大約三揀一..一中.一西.一素(我個時係)...)...唔中意可以外賣.但時間只有5-7PM.其他時間不可以!

第三..由澳門去廣 ...
謝謝提供資訊

回覆 引用 TOP

請問入境澳門後,再自行選擇隔離酒店的嗎?還是由政府分派呢?如可自選,那一間比較好?酒店是不是不能洗衫呢?還有什麼需要自己準備呢?請多說一下,因完全無概念,感激。

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 01:36 PM 發表

請問入境澳門後,再自行選擇隔離酒店的嗎?還是由政府分派呢?如可自選,那一間比較好?酒店是不是不能洗衫呢?還有什麼需要自己準備呢?請多說一下,因完全無概念,感激。

政府派個D就5600$..14日.....但E家要21日.所以幾錢.自己計

全部自理....除左基本野..沖涼,洗頭水,廁紙個D.唔夠可以再問酒店羅....

無概念....味睇下YOUXXX..9萬幾人.放自己點隔離

回覆 引用 TOP

碌咭$8400,話晒最差嗰間,一日三餐呢間無得㨂;見到早餐我好彩叫咗一箱杯麵。平常心,不要要求太多便好。

藥梗係可以帶,你見我成枱都喺藥。

㨂喜來登/上葡京就$14700;

如非必要exactly過澳門,就返大陸啦。
除非真係好想住喜來登。

今日好熱氣,都喺叫龜苓膏。

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 03:38 PM 發表

碌咭$8400,話晒最差嗰間,一日三餐呢間無得㨂;見到早餐我好彩叫咗一箱杯麵。平常心,不要要求太多便好。

除非真係好想住喜來登。

我個時..皇廷..早餐冇得揀..午,晚餐..就前一晚比紙你揀..但都係好一般
好在自己有帶個小爐..叫外賣打下邊爐.煮下面.

E家個朋友..1大2小..揀左葡京人...住左第3日.就話加到21日

要21000$...

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-2 04:42 PM 發表

我個時..皇廷..早餐冇得揀..午,晚餐..就前一晚比紙你揀..但都係好一般
好在自己有帶個小爐..叫外賣打下邊爐.煮下面.

E家個朋友..1大2小..揀左葡京人...住左第3日.就話加到21日

要21000$...

上葡$700位,3位就$2100再乘21⋯
何家發達咯⋯

本來之前話14日,我俾$9800住喜來登都忍到;
改咗21日,$14700真係痛。
claim政府,$0同$14700,根本唔使諗。日日數飛機️就數飛機啦。

今日數到有QR啦

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 03:38 PM 發表

除非真係好想住喜來登。

謝謝提供,其實最終目的地係廣州,奈何必須返大陸,但又係長期病患,聽說過深圳隔離,酒店質素參差,沒得選擇,過關人數亦比澳門多好多,所以才選澳門,隔離完才上廣州。我見你可以叫外賣,請問澳門用什麼apps叫外賣呢?外賣用什麼方法付款呢?是不是入了澳門境才選擇酒店的呢?

原本想由珠海入境,可惜很難買到金巴飛...深圳灣太多人,聽講要等好耐才可到隔離酒店...最後唯有選澳門。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 04:47 PM 發表

謝謝提供,其實最終目的地係廣州,奈何必須返大陸,但又係長期病患,聽說過深圳隔離,酒店質素參差,沒得選擇,過關人數亦比澳門多好多,所以才選澳門,隔離完才上廣州。我見你可以叫外賣,請問澳門用什麼apps叫外賣呢?外賣用什麼方法付款呢?是不是入了澳門境才選擇酒店的呢?
珠海金巴要搶票,基本上係好辛苦。

澳門金巴無人搭,我搭去程加埋先6條友。但核酸報告要紙質兼24小時,我建議師兄買最後一班20:10金巴,早到可後補。(我就自己懶醒無拎紙質,係金巴玩咗半粒鐘先放我上車)

香港同志無得揀,只有喜來登或上葡京,盛惠$14700。皇庭嗰5間$8400只受澳門証或藍咭。

外賣用澳覓,收香港信用咭,5-7送貨。

返廣州就第21日插完鼻,拎住隔離紙就可以過關;
可以選擇大巴去省汽車站或者搭城軌去廣州南站,70人仔

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 04:56 PM 發表

珠海金巴要搶票,基本上係好辛苦。

澳門金巴無人搭,我搭去程加埋先6條友。但核酸報告要紙質兼24小時,我建議師兄買最後一班20:10金巴,早到可後補。(我就自己懶醒無拎紙質,係金巴玩咗半粒鐘先放我上車)

香港同志無得揀,只有喜來登或上葡京,盛惠$14700。皇庭嗰5間$8400只受澳門証或藍咭。

外賣用澳覓,收香港信用咭,5-7送貨。

返廣州就第21日插完鼻,拎住隔離紙就可以過關;
可以選 ...
謝謝你的資料,多些資訊,比較容易應付,感激。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]