• 瀏覽: 9,105
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 04:44 PM 發表

上葡$700位,3位就$2100再乘21⋯
何家發達咯⋯

本來之前話14日,我俾$9800住喜來登都忍到;
改咗21日,$14700真係痛。
claim政府,$0同$14700,根本唔使諗。日日數飛機️就數飛機啦。

今日數到有QR啦

總數21000
已經係21日

=HKDiz= clv13140
引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 04:44 PM 發表

上葡$700位,3位就$2100再乘21⋯
何家發達咯⋯

本來之前話14日,我俾$9800住喜來登都忍到;
改咗21日,$14700真係痛。
claim政府,$0同$14700,根本唔使諗。日日數飛機️就數飛機啦。

今日數到有QR啦

claim政府

有排等...

住完出來.再過左成個星期先SMS我...唔成功

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 03:38 PM 發表

碌咭$8400,話晒最差嗰間,一日三餐呢間無得㨂;見到早餐我好彩叫咗一箱杯麵。平常心,不要要求太多便好。

藥梗係可以帶,你見我成枱都喺藥。

㨂喜來登/上葡京就$14700;

如非必要exactly過澳門,就返大陸啦。
除非真係好想住喜來登。

今日好熱氣,都喺叫龜苓膏。
入去前.買定D清熱X..沖水個D

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-2 05:09 PM 發表

總數21000
已經係21日
咁上葡即係我嗰刻已經減咗價,$700晚

我tick咗第一個呀,我肯定有183日係澳門,唔會唔批吧?

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-2 05:16 PM 發表

入去前.買定D清熱X..沖水個D
去澳覓超市再掃貨,聽日送

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 05:08 PM 發表

謝謝你的資料,多些資訊,比較容易應付,感激。

藥都啱啱送埋上嚟;師兄唔使咁擔心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 05:23 PM 發表

咁上葡即係我嗰刻已經減咗價,$700晚

我tick咗第一個呀,我肯定有183日係澳門,唔會唔批吧?
700$大人+400$2個小朋友=1100$日

我一知我.一定唔夠..但都試下

我第14日.就電話到口講我唔合資格

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-2 06:24 PM 發表

700$大人+400$2個小朋友=1100$日
$1100⋯⋯痛痛痛

我都係繼續食龜苓膏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 05:24 PM 發表

去澳覓超市再掃貨,聽日送
我個時.澳覓超市..講明唔送隔離酒店

我要自己再係外賣個邊.搵D小店再買

回覆 引用 TOP

澳覓超市而家送啦。可能俾人少得多

回覆 引用 TOP

請問葡京人和喜來登有提供免費wifi俾隔離人士嗎?如果有,訊號如何?需要自備數據卡嗎?有無推薦呢?

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 04:56 PM 發表

珠海金巴要搶票,基本上係好辛苦。

澳門金巴無人搭,我搭去程加埋先6條友。但核酸報告要紙質兼24小時,我建議師兄買最後一班20:10金巴,早到可後補。(我就自己懶醒無拎紙質,係金巴玩咗半粒鐘先放我上車)

香港同志無得揀,只有喜來登或上葡京,盛惠$14700。皇庭嗰5間$8400只受澳門証或藍咭。

外賣用澳覓,收香港信用咭,5-7送貨。

返廣州就第21日插完鼻,拎住隔離紙就可以過關;
可以選 ...
香港人淨係可以住喜來登/葡京人?可淘寶送貨嗎? thz!

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-2 08:57 PM 發表

香港人淨係可以住喜來登/葡京人?可淘寶送貨嗎? thz!
香港同胞只可以住喜來登同上葡京。

淘寶未試過,我估唔得,因為只會晏晝5-7點先比送物資收件上房。順豐哥哥未試過有得約時間送貨。

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 09:00 PM 發表

香港同胞只可以住喜來登同上葡京。

淘寶未試過,我估唔得,因為只會晏晝5-7點先比送物資收件上房。順豐哥哥未試過有得約時間送貨。
明白,下月去隔離諗住都係葡京人,睇相好新凈,師兄而家第幾日,有無叫海底撈食

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 07:52 PM 發表

請問葡京人和喜來登有提供免費wifi俾隔離人士嗎?如果有,訊號如何?需要自備數據卡嗎?有無推薦呢?
喜來登未做隔離酒店之前,我住過。WiFi 用返酒店,我有朋友用嚟打機都得;上葡京,何生啲嘢真係不可估計,搵著做simulation ...... 未試過。

我呢間WiFi差到爆,第一晚我已經upgrade返自己電話plan做無限plan..

數據咭而家有68蚊30日,但唔使旨意買,因為您一過關就俾人捉去山頂醫院插鼻,無機會比您買到。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]