• 瀏覽: 9,093
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-2 09:06 PM 發表

明白,下月去隔離諗住都係葡京人,睇相好新凈,師兄而家第幾日,有無叫海底撈食
今日先第5日⋯

海底撈無啦⋯1個人食無feel...
酸菜魚食咗啦,今日叫蒸飯,聽日諗住叫KFC......

個人建議住喜來登,衰極有個譜。
同埋走個時,至少有車坐。

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 09:10 PM 發表

今日先第5日⋯

海底撈無啦⋯1個人食無feel...
酸菜魚食咗啦,今日叫蒸飯,聽日諗住叫KFC......

個人建議住喜來登,衰極有個譜。
同埋走個時,至少有車坐。
太二?而家都睇緊人d隔籬日記,好多裝備...可能到時打完疫苗唔使隔離
外賣係澳覓,定係微信小程序?微信香港錢包係咪可以畀到錢喺澳門?

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-2 09:54 PM 發表

太二?而家都睇緊人d隔籬日記,好多裝備...可能到時打完疫苗唔使隔離
外賣係澳覓,定係微信小程序?微信香港錢包係咪可以畀到錢喺澳門?
太二,我1月尾去珠海食呢。金沙城嗰間頗貴。
氹仔有間花無椒,堅有太二水準,最重要無骨。

澳門上星期講咗,打咗疫苗都唔代表唔染病,唔會放寬;賀爸爸都開咗口,底線係香港清零兼14日無本土個案。

澳覓係app, 可以碌香港信用咭,放心用

沒有澳門電話卡,聯絡會不方便嗎?隔離期間會有衛生局相關人員聯絡我們的嗎?還有什麼需要特別留意和準備的呢?

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 03:38 PM 發表

今日好熱氣,都喺叫龜苓膏。
咁嘅早餐🙀

懐念金沙和不夜天嘅自助早歺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-2 09:06 PM 發表

明白,下月去隔離諗住都係葡京人,睇相好新凈,師兄而家第幾日,有無叫海底撈食
最新淨係葡京人.冇人住過.都味正式開業.就做隔離酒店

=HKDiz= clv13140
引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 10:11 PM 發表

沒有澳門電話卡,聯絡會不方便嗎?隔離期間會有衛生局相關人員聯絡我們的嗎?還有什麼需要特別留意和準備的呢?
隔離期間會有衛生局相關人員聯絡我們的嗎

會..大約隔幾日.就打一次房電話.問你有冇咩唔舒服

一過關要留電話號碼..留香港到得
因為係你隔離完..過多二日..就會再打你電話..問你體溫.有冇唔舒服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-3 12:10 PM 發表

最新淨係葡京人.冇人住過.都味正式開業.就做隔離酒店
係啊,暫時淨係睇到一個post,見到幾靚!到時book定先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-2 09:57 PM 發表

太二,我1月尾去珠海食呢。金沙城嗰間頗貴。
氹仔有間花無椒,堅有太二水準,最重要無骨。

澳門上星期講咗,打咗疫苗都唔代表唔染病,唔會放寬;賀爸爸都開咗口,底線係香港清零兼14日無本土個案。

澳覓係app, 可以碌香港信用咭,放心用
好等我記低間酸菜魚! 想問有冇帶生果刀,過唔過到關?  另外澳覓我見唔到邊度+香港信用卡,你電話係澳門號碼? 淨係見到工行銀行咭

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-3 07:31 PM 發表

好等我記低間酸菜魚! 想問有冇帶生果刀,過唔過到關?  另外澳覓我見唔到邊度+香港信用卡,你電話係澳門號碼? 淨係見到工行銀行咭
生菓刀呢度真係無;但我諗去到喜來登呢啲酒店,問前台實有。澳覓我用澳門電話,如果碌香港咭,要透過第一個選擇經支付寶結算啊

如果有銀聯就倒不如註冊雲支付,會簡單好多

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-2 10:11 PM 發表

衛生局會直接打你房間入面嘅電話,放心。

有,買金巴票我未研究到除大陸微信錢包外點樣俾錢⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-3 07:31 PM 發表

刀..你都係問酒店問萛啦

刀..我係帶過.過關.但係工作上廚刀.4.5把.照過X光

但你冇咩必要就唔好帶啦

回覆 引用 TOP

請問各位,如果澳門隔離完,過廣州逗留幾日,由廣州回香港是否不能使用回港易,要在家居隔離14天呢?

引用:
原帖由 j3111 於 2021-1-4 10:57 AM 發表

請問各位,如果澳門隔離完,過廣州逗留幾日,由廣州回香港是否不能使用回港易,要在家居隔離14天呢?
申手前..不如試下係YAHOO打回港易

一打就有啦..個世界唔係靜係得香討

包括在回港前14天不曾到過香港、廣東省和澳門以外的地方,可在返港時免去需接受14天強制檢疫的安排。

廣州.係味廣東省..我唔識喎

申手前..試下做左功課先

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-3 09:17 PM 發表

生菓刀呢度真係無;但我諗去到喜來登呢啲酒店,問前台實有。澳覓我用澳門電話,如果碌香港咭,要透過第一個選擇經支付寶結算啊

如果有銀聯就倒不如註冊雲支付,會簡單好多
雲支付應該搞到...研究下先唔該!

另外check out時間係唔係計check in時間?如果我夜晚10check in入酒店房,隔籬完嗰日係咪夜晚10點先出得房?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]