• 瀏覽: 9,098
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-4 02:22 PM 發表

雲支付應該搞到...研究下先唔該!

另外check out時間係唔係計check in時間?如果我夜晚10check in入酒店房,隔籬完嗰日係咪夜晚10點先出得房?
我嗰晚29號差唔多晚上9點幾先chech-in; 衛生官話就係你19號解除隔離嗰日嘅下午2-5點就走得。

今晚我食花甲粉~

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 02:24 PM 發表

我嗰晚29號差唔多晚上9點幾先chech-in; 衛生官話就係你19號解除隔離嗰日嘅下午2-5點就走得。

今晚我食花甲粉~
冇食酒店d餐喇? 其實可唔可以叫佢唔使送晚餐...費事浪費😂

我喺小紅書見到有人推介你上次話嗰間酸菜魚

引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-1-4 12:25 PM 發表

申手前..不如試下係YAHOO打回港易

一打就有啦..個世界唔係靜係得香討

包括在回港前14天不曾到過香港、廣東省和澳門以外的地方,可在返港時免去需接受14天強制檢疫的安排。

廣州.係味廣東省..我唔識喎

申手前..試下做左功課先
師兄:

呢個等我答你。「回港易」係一件回港好難嘅措施:

首先你要book返香港嘅quota, 邊年邊日經深圳灣定港珠澳。只會逢每星期三至日,book下星期嘅quota.

Book完之後、就係做核酸啦。大陸做完就upload上粵康碼,跟住就自己係微信操作變返香港健康碼。

就係拎住呢個綠碼,至少經過5閘六將,問你21日去完邊度,14日係咪廣東澳門,就會過移民局,搞掂。記得核酸有效期係72小時。

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-4 02:29 PM 發表

冇食酒店d餐喇? 其實可唔可以叫佢唔使送晚餐...費事浪費😂

我喺小紅書見到有人推介你上次話嗰間酸菜魚
係唔夠飽呢⋯

早餐見到咁,點會開胃

酸菜魚個間有一人套餐,五十幾蚊,可以一試

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 02:31 PM 發表

師兄:

首先你要book返香港嘅quota, 邊年邊日經深圳灣定港珠澳。只會逢每星期三至日,book下星期嘅quota.

Book完之後、就係做核酸啦。大陸做完就upload上粵康碼,跟住就自己係微信操作變返香港健康碼。

就係拎住呢個綠碼,至少經過5閘六將,問你21日去完邊度,14日係咪廣東澳門,就會過移民局,搞掂。記得核酸有效期係72小時 ...
師兄:

只想講一句,還是覺得你最好👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 02:32 PM 發表

係唔夠飽呢⋯

早餐見到咁,點會開胃

咁嘅樣又真係難怪....我準備帶過摺疊煮鍋😂打個邊爐

外賣你預早叫定,remark5-7先送?

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 02:32 PM 發表

係唔夠飽呢⋯

早餐見到咁,點會開胃

澳覓要附近先可配送,唔啱區就送唔到。

想知酸菜魚50蚊套餐有無酸菜魚食?
出面好多做酸菜魚都好受歡迎,有一間近筷子基社屋更係晚晚排長龍排到出路中心。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-4 03:04 PM 發表

呢樣要小心,酒店不能開火煮食,有些酒店有smoke detector,只要一聞到煙味火警鐘就響,天花會噴水,成棟樓要疏散

你知,酒店通常幾十層,疏散唔可以搭電梯,要行樓梯...本身要隔離既客人全部衝出房好危險。

建議出發前先打電話問過酒店,唔好講將會入住既名同資料。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-1-4 04:48 PM 發表

呢樣要小心,酒店不能開火煮食,有些酒店有smoke detector,只要一聞到煙味火警鐘就響,天花會噴水,成棟樓要疏散

你知,酒店通常幾十層,疏散唔可以搭電梯,要行樓梯...本身要隔離既客人全部衝出房好危險。

建議出發前先打電話問過酒店,唔好講將會入住既名同資料。
唔係明火啊,應該話係煲水壺😂

👌收到版主

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-4 05:31 PM 發表

唔係明火啊,應該話係煲水壺😂

👌收到版主
祝你到時旅途愉快!

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-1-4 04:38 PM 發表

澳覓要附近先可配送,唔啱區就送唔到。

想知酸菜魚50蚊套餐有無酸菜魚食?
出面好多做酸菜魚都好受歡迎,有一間近筷子基社屋更係晚晚排長龍排到出路中心。
有呀⋯酸菜魚佢有1人套餐,氹仔店,所以都係5-60蚊埋到單

引用:
原帖由 無盡發現了盡頭 於 2021-1-4 03:04 PM 發表

我通常晏晝最無野做嗰時落單,Set 18:00送貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 06:25 PM 發表

有呀⋯酸菜魚佢有1人套餐,氹仔店,所以都係5-60蚊埋到單
可惜我唔住氹仔。
我睇睇,謝謝資訊!

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:

絕對建議

=HKDiz= clv13140
引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2021-1-4 02:31 PM 發表

師兄:

就係拎住呢個綠碼,至少經過5閘六將,問你21日去完邊度,14日係咪廣東澳門,就會過移民局,搞掂。記得核酸有效期係72小時 ...
咁澳門.回港易.簡單好多..冇咁多關

=HKDiz= clv13140
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]