• 瀏覽: 3,666
  • 回覆: 53
  • 追帖: 3
屋企部西x子水貨嵌入式蒸焗爐用用下息咗,冇跳大掣,但著唔返,完全冇反應。

問過佢哋客戶服務部,上門檢查$1600,即埸維修$800+零件費。如果要拆機返廠維修$800,來回運輸$460,裝機$800,未計零件及人工。

哩個價錢加多少少應該可以買過部中價貨。但我想睇吓壞啲乜先,請問各位有冇維修介紹?

熱賣及精選
我最近想買部 細 P 最平行貨1600 左右,幾抵

回覆 引用 TOP

呢堆價錢係咪已經可以買中p?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2020-12-24 04:21 PM 發表

屋企部西x子水貨嵌入式蒸焗爐用用下息咗,冇跳大掣,但著唔返,完全冇反應。

問過佢哋客戶服務部,上門檢查$1600,即埸維修$800+零件費。如果要拆機返廠維修$800,來回運輸$460,裝機$800,未計零件及人工。

哩個價錢加多少少應該可以買過部中價貨。但我想睇吓壞啲乜先,請問各位有冇維修介紹?
你之前register 咗部水貨?

我部水貨有d'蒸'問題,6月打比cs,我話比錢都唔上來睇

---
引用:
原帖由 louiskkchan 於 2020-12-26 09:02 AM 發表

你之前register 咗部水貨?

我部水貨有d'蒸'問題,6月打比cs,我話比錢都唔上來睇
冇,後來先知水貨都可以登記保養

回覆 引用 TOP

會不會過熱
爐後面有無小小的制(overload)
按粒制overload回復接通

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-12-26 11:34 AM 發表

會不會過熱
爐後面有無小小的制(overload)
按粒制overload回復接通
試過爐後面同側面,但唔夠手長,摸唔到全部機背,搵唔到個掣。😔

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2020-12-24 04:21 PM 發表

如果冇記錯你只係買左2年左右? 響import app度買?

留名學野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2020-12-26 02:43 PM 發表

試過爐後面同側面,但唔夠手長,摸唔到全部機背,搵唔到個掣。😔
打開門正面甩兩粒T20螺絲就可以成部機拉出嚟。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
引用:
原帖由 timmy3000 於 2020-12-27 03:24 PM 發表

如果冇記錯你只係買左2年左右? 響import app度買?
係importApp買,4年啦

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2020-12-27 05:12 PM 發表

搵返嗰間公司返嚟整可以?

引用:
原帖由 雨中紫色的工人 於 2020-12-27 05:12 PM 發表

之前上年我有朋友用水貨蒸焗壞左搵左呢間, 上門check二三百, 最後師父拆開左清潔一番又work, 埋單800.

google search "焗爐 維修"

附件

Capture2.JPG(280.83 KB)

2020-12-27 05:20 PM

引用:
原帖由 ZQQ 於 2020-12-27 05:19 PM 發表

搵返嗰間公司返嚟整可以?
Whatsapp咗佢哋,應該放假所以未覆

引用:
原帖由 timmy3000 於 2020-12-27 05:20 PM 發表

之前上年我有朋友用水貨蒸焗壞左搵左呢間, 上門check二三百, 最後師父拆開左清潔一番又work, 埋單800.

google search "焗爐 維修"
找到了🙏🏻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]