• 瀏覽: 3,160
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
Hi 各位Ching  , 考慮買萬事得CX5 2.5, 請問萬事得用家,萬事得代理售後服務和車質素ok 嗎?
謝謝!

精選汽車
二年後即走

買咗三年cx5 開心使用中 冇病冇痛 一件小毛病都冇出現過 每八九個月check一次車

引用:
原帖由 dudehk 於 2020-12-24 22:26 發表

二年後即走
Ching, 點解二年後即走?
謝謝

引用:
原帖由 cptcpt 於 2020-12-24 10:58 PM 發表

Ching, 點解二年後即走?
謝謝
師傅整車屎

引用:
原帖由 cptcpt 於 2020-12-24 09:36 PM 發表

Hi 各位Ching  , 考慮買萬事得CX5 2.5, 請問萬事得用家,萬事得代理售後服務和車質素ok 嗎?
謝謝!
其實邊間都好,通常只會頭一兩年返原廠,所以無太大所謂

售後都可以啦!每年維修唔算貴。三年萬七包5次。
重點係日本車,頭幾年,通常冇乜嘢整。

引用:
原帖由 cptcpt 於 2020-12-24 09:36 PM 發表

謝謝!
CX3用咗3年, 冇事冇幹, 性價比一流
售後服務唔知, 因為除最初免費檢查之後冇返過去. 連檢查費都慳返

引用:
原帖由 plm8051 於 2020-12-25 02:17 PM 發表

CX3用咗3年, 冇事冇幹, 性價比一流
售後服務唔知, 因為除最初免費檢查之後冇返過去. 連檢查費都慳返
對老手用家這做法絕對正確!!!
乜牌都係車質必好過代理人~~~~~

宏X算OK!好過錦X

引用:
原帖由 dudehk 於 2020-12-24 11:32 PM 發表

師傅整車屎
兩年車就要整?邊樣唔妥?

萬事得內攏無論乘客司機都坐得好舒服

引用:
原帖由 路人2Z 於 25-12-2020 16:27 發表

兩年車就要整?邊樣唔妥?
該Ching系話新車頭兩年無嘢整,

引用:

謝謝!
回到代理維修兩年,So far so good.  當然, 部車無什麽問題, 所以一直都只是定期check車/regular maintenance.  感覺上服務幾好, 唯一收費算貴。

七年Biante,剛過政府驗車,冇病冇痛行咗11萬公里。咁多年除咗正常換偈油外,換過一個皮帶轆啤呤同九萬公里換過尾迫力皮。都係頭兩年返廠,之後都冇去過車房了。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]