• 瀏覽: 43,949
  • 回覆: 158
  • 追帖: 2
本主題由 bobojit 於 2020-12-27 03:40 PM 分類
勝浦.
熊野古道..

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 口沬遮攔 於 2021-1-25 05:07 PM 發表

我去過果啲地方你未必識去喎知唔知邊度嚟㗎
東尋坊?

四國,小豆島.

櫻花季五陵郭 冬季崡館山夜景

滋賀縣 琵琶湖

羅臼,知床

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-13 07:27 PM 發表

下一次去日本,可以到重建後既大阪城(之前既大阪城用水泥構築,日本人覺得不似原物,所以將之拆卸,恢復原本結構)
有啲咁嘅事,係就好,之前仲有部電梯係後面,全日本最核突嘅建築物就係大阪城.

引用:
原帖由 週週寧靜 於 2021-3-2 04:26 PM 發表

有啲咁嘅事,係就好,之前仲有部電梯係後面,全日本最核突嘅建築物就係大阪城.
我記錯,不是大阪城,是名古屋城

想念著...

附件

IMAG5063.jpg(430.07 KB)

2021-3-4 09:56 AM

奧入瀨溪流 (青森)

IMG_20191210_161610.jpg(129.74 KB)

2021-3-4 09:56 AM

地球岬 (室蘭)

附件

IMG_20191205_092158.jpg(94.61 KB)

2021-3-4 09:59 AM

本栖湖 (富士山)

IMG_20191208_093618.jpg(187.62 KB)

嚴美溪 (岩手)

IMG_20191213_154634.jpg(244.21 KB)

幸福駅 (帶廣)

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-13 07:27 PM 發表

下一次去日本,可以到重建後既大阪城(之前既大阪城用水泥構築,日本人覺得不似原物,所以將之拆卸,恢復原本結構)
大阪(坂)城因戰亂,火災(電擊)已重建過好幾次,現在天守閣是戰前起的。重建的話不知根據那版本好了。

冷門少許,彥根城。不算宏偉,但較為「原裝」,亦不似姫路城般「人山人海」。

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-3-2 04:27 PM 發表

我記錯,不是大阪城,是名古屋城
十年前入場都話「籌款」繼續重建,還有圖則介紹計劃中的城樓。現時那些喉管的確礙眼……

重開的 清水寺.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]