• 瀏覽: 4,491
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
請問各位若入牆洗衣機去水喉漏水,除咗拆牆整之外仲有冇方法可以整?謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 今天難吃的榴槤 於 2020-12-27 01:40 PM 發表

請問各位若入牆洗衣機去水喉漏水,除咗拆牆整之外仲有冇方法可以整?謝謝
將去水接去另一條去水喉用.(如有.例如地台去水/星盆去水)

引用:
原帖由 今天難吃的榴槤 於 2020-12-27 01:40 PM 發表

知唔知道邊個位漏?

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 pclee9413 於 2020-12-27 01:43 PM 發表

將去水接去另一條去水喉用.(如有.例如地台去水/星盆去水)
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-27 03:07 PM 發表

知唔知道邊個位漏?
不知,但估計是駁口位

引用:
原帖由 今天難吃的榴槤 於 2020-12-27 03:14 PM 發表

不知,但估計是駁口位
牆內好少有駁口位,可以請師傅睇睇,有方法可以搞惦唔使拆牆。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-27 03:43 PM 發表

牆內好少有駁口位,可以請師傅睇睇,有方法可以搞惦唔使拆牆。
謝謝

回覆 引用 TOP

你自己睇唔係搵師傅睇咩?

回覆 引用 TOP

係咁嘅:幾年前裝修時在廁所加了洗衣機來去水位,最近發覺近去水位出面嘅牆腳啲牆灰有起泡及潮濕,唔係嚴重果隻,所以我估計係洗衫時去水喉才漏水,謝謝師兄們意見,我要搵師傅睇睇了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-27 03:07 PM 發表

知唔知道邊個位漏?
你好,請問廁所牆身喉漏出臭水,如何修理?

附件

IMG_20201215_145220.jpg(120.67 KB)

2020-12-28 12:12 AM

引用:
原帖由 csfhk 於 2020-12-28 12:12 AM 發表

試吓在縫隙抆桐油灰啦。

引用:
原帖由 csfhk 於 2020-12-28 12:12 AM 發表

如果响牆身位漏,可如上面師兄所講吻銅油灰或英泥,
如果响喉夾口位漏,可抹乾水之後打上玻璃膠應該解決到問題。

引用:
原帖由 fallen999 於 2020-12-28 08:05 AM 發表

試吓在縫隙抆桶油灰啦。
謝謝回覆!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-28 08:28 AM 發表

如果响牆身位漏,可如上面師兄所講吻銅油灰或英泥,
如果响喉夾口位漏,可抹乾水之後打上玻璃膠應該解決到問題。
謝謝回覆!
請問有需要拆廁所出來,更換白喉嗎?

引用:
原帖由 csfhk 於 2020-12-28 12:08 PM 發表

謝謝回覆!
請問有需要拆廁所出來,更換白喉嗎?
就咁睇白接喉冇問題,應該係接口唔夠貼,補膠已經可以解決到,小意思。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]