• 瀏覽: 36,238
  • 回覆: 266
  • 追帖: 31
引用:
原帖由 icyken 於 2021-1-13 09:55 AM 發表

現無2+12.7+7,
只有老人家,病人,小孩,孕婦才有可能提早幾天轉家居隔離,但現那麼嚴重,酒店及小區未必批
我有小孩,所以下月回去希望可以2+12+7

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icyken 於 2021-1-12 05:02 PM 發表

你過關後, 填了目的地. 便會分流派去不同地區酒店.  有些會派去目的地附近的酒店
謝謝

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
今日預約左21號番
但無預約紀錄

禁佢又話要21號凌晨6點先有份單

想問係咪正常 因為想確定係咪預約成功左

引用:
原帖由 grandc41562 於 2021-1-15 01:30 PM 發表

今日預約左21號番
但無預約紀錄

放心到21號 0時0分 
就會 有預約確認單出現

我最喜愛電視女角 - 蒲松齡 - 柳心如 @鍾嘉欣

引用:
原帖由 grandc41562 於 2021-1-15 01:30 PM 發表

今日預約左21號番
但無預約紀錄

你按 預約信息  
會睇到 有你個名  顯示你已經預約左21號
放心 確認單 會在21號 0時0分 開始 你先可以睇到
會顯示一個青綠色既二維碼+你的個人資料和目的地

回覆 引用 TOP

我6號已經過關番左去,而家仲起酒店隔離緊。仲有幾日可以走得

引用:
原帖由 ivanti16 於 2021-1-15 01:57 PM 發表

師兄,大家最想知十四天後安排,后七天
期待你分享
1是否自行坐車回家
2是否可同家人同住
3是否不能出家門

引用:
原帖由 ivanti16 於 2021-1-15 01:57 PM 發表

師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icyken 於 2021-1-15 03:56 PM 發表

師兄,大家最想知十四天後安排,后七天
期待你分享
1是否自行坐車回家
2是否可同家人同住
3是否不能出家門
我問左 我社區的街道辦,
無人會黎接,當天係自己走,叫我不要坐公交車,番到自己社區,去左辦公地方登記資料先 番屋企
個七日  不算強制隔離  所以屋企可以有人
但不能去人多聚集的地方
在自己社區內
落樓下 士多  買包煙仔  啤酒個啲情況 係可以  但要帶好口罩,當然佢地原則上都想你盡量不落街
最後第七日 做多一次核酸(佢無講係上門做,定自費出去做)

你地自己最好都同番自己社區 溝通 問清楚好啲,怕 每條街道辦 都有差別

引用:
原帖由 ivanti16 於 2021-1-15 09:57 PM 發表

無人會黎接,當天係自己走,叫我不要坐公交車,番到自己社區,去左辦公地方登記資料先 番屋企
但不能去人多聚集的地方
在自己社區內
落樓下 士多  買包煙仔  啤酒個啲情況 係可以  但要帶好口罩,當然佢地原則上都想你盡量不落街

你地自己最好都同番自 ...
我今日解除左隔離,填完表格粵康碼應該就變返正常走得,過一陣就有醫護組D人打俾你確認多次地址...
個碼要cap圖微信傳返俾當地防控部
返到小區冇幾耐就有公安上門登記資料,
所以最好即刻返去唔好周圍去...
問左公安係可以出街同做運動但最好唔好去人群聚集多嘅地方,出事要全責⋯⋯

仲有真係要上去嘅記得轉錢入微信、支付寶
珠海酒店有啲係唔收現金房錢大約2-300左右
我住嗰間240包3餐可美團,京東淘寶

引用:
原帖由 ivanti16 於 2021-1-15 09:57 PM 發表

但不能去人多聚集的地方
在自己社區內

你地自己最好都同番自 ...
我個邊冇人上門做核酸,要自己去醫院做價錢大約幾十至百零蚊有結果要微信傳返俾防控部

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]