• 瀏覽: 36,238
  • 回覆: 266
  • 追帖: 31
引用:
原帖由 江南一樓主 於 2020-12-30 08:02 AM 發表

香江就實施自生自滅,由9佢的態度,至高境界
香江人咁高上點管呀!睇下聖誕假期條街幾多人流

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siurayraybobo 於 2020-12-30 10:18 AM 發表

金巴返珠海,全日得240個配額,搶到票就入到。
深圳灣試過最高峰有成2千人過關,限制人數好,減少人流等候時間

引用:
原帖由 askwinglam 於 2020-12-30 01:42 PM 發表

之前新聞唔係話有班隔離嘅港燦投訴內地酒店服務差房價貴咩?依家咪好囉!
之前無限人數入境, 就算幾好既安排都會有酒店爆滿既一日, 之前酒店爆滿都要幫入境港人搵酒店難免有些酒店收費或管理未達標被投訴, 而家變相限制入境人數, 這樣做確保了指定酒店的收費及管理, 算是回應左投訴吧

引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-12-30 02:42 PM 發表

之前無限人數入境, 就算幾好既安排都會有酒店爆滿既一日, 之前酒店爆滿都要幫入境港人搵酒店難免有些酒店收費或管理未達標被投訴, 而家變相限制入境人數, 這樣做確保了指定酒店的收費及管理, 算是回應左投訴吧
每次香港有大爆發,就有班人一窩蜂擁入內地,人流比平時多好幾倍,其實控制人流可以減少工作人員壓力,班港人又唔使嘈嘈閉,香港人真係好煩,少少野都投訴

回覆 引用 TOP

其實這是加強左入境限制,距離免隔離通關又遠左一大步, 悲觀d想2021年都不用考慮會有免隔離通關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2020-12-30 12:50 PM 發表

個網 早上10點仲開到, 10點後到依家好似死埋,上唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 askwinglam 於 2020-12-30 01:45 PM 發表

你留意下每次香港有大爆發就有一堆人擁返內地,限制人數好
不過我就唔返了,因為返去都冇事做,留香港比較好  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icyken 於 2020-12-29 11:32 PM 發表

可能好多人不知,過關失敗,回香港又隔離十四天
不是廣東省過來不需要隔離嗎?

引用:
原帖由 DoomHK 於 2020-12-30 04:18 PM 發表

昨天新聞, 又改例. 香港去深圳灣1月5日起. 要預約了.才能入境

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 askwinglam 於 2020-12-30 01:51 PM 發表

深圳灣試過最高峰有成2千人過關,限制人數好,減少人流等候時間
限人數也對. 否則如果突然有一天幾千人過關. 海關及酒店都處理不了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoomHK 於 2020-12-30 04:18 PM 發表

只可以人14日在廣東省內而且回港前要去當地香港同廣東省政府認可的機構要再做1次核酸檢測你先可以回港不用再檢查,如果無錯的話。

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2020-12-30 04:24 PM 發表

只可以人14日在廣東省內而且回港前要去當地香港同廣東省政府認可的機構要再做1次核酸檢測你先可以回港不用再檢查,如果無錯的話。
不是, 現在是想確認一下如果過大陸失敗打回頭的時候是不是也要隔離14天。

引用:
原帖由 DoomHK 於 2020-12-30 04:53 PM 發表

不是, 現在是想確認一下如果過大陸失敗打回頭的時候是不是也要隔離14天。
我理解系、所以只許成功、不許失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoomHK 於 2020-12-30 04:53 PM 發表

因為你出左境、但入境又無在大陸做核酸檢查、所以用吾到回港易

引用:
原帖由 小外星人 於 2020-12-30 04:58 PM 發表

因為你出左境、但入境又無在大陸做核酸檢查、所以用吾到回港易
無錯,可以咁理解

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]