• 瀏覽: 937
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
洗手盤支撐去水蓋的彈弓個條鐵支斷咗,所以想換咗佢,但黃圈個位置扭極都扭唔開,請問係咪有特別工具先可以?

熱賣及精選
引用:
原帖由 cmkwai 於 2020-12-30 04:27 PM 發表

洗手盤支撐去水蓋的彈弓個條鐵支斷咗,所以想換咗佢,但黃圈個位置扭極都扭唔開,請問係咪有特別工具先可以?
耐咗會食死,用鶴咀鉗擰。
先擰鬆下面大絲母就容易D擰。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 cmkwai 於 2020-12-30 04:27 PM 發表

藍色要扭鬆, 紅色要鬆晒, 最後成個隔氣甩出來
正常係用手好易扭,唔需要工具, 裝亦係,用手扭緊已經夠
扭既方向有冇錯?(綠色箭咀是鬆既方向)

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
唔該哂
可能真係食死咗,一扭成條鐵通都跟住轉

引用:
原帖由 cmkwai 於 2020-12-30 05:42 PM 發表

唔該哂
可能真係食死咗,一扭成條鐵通都跟住轉
上下都要夾實

附件

20201230_6eb5ca5d7d8ded54a4403Xf8xAnjOFAy.jpg(572.77 KB)

2020-12-30 07:45 PM

藥師佛咒 對抗武肺
http://bit.ly/38Fuijs
http://bit.ly/2TXhW1O
不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
毛語錄 139頁
師兄請問我呢個情況都係咁樣做嗎?

附件

repair01.jpeg(83.78 KB)

2020-12-31 11:16 AM

引用:
原帖由 kayakfans 於 2020-12-31 11:16 AM 發表

師兄請問我呢個情況都係咁樣做嗎?
係!你係得一個方法。

唔該晒師兄。
想再問下我買左呢款睇落驚唔夠長,必要時要可換番條較長既直喉嗎?
再謝謝

附件

repair02.jpeg(159.65 KB)

2020-12-31 12:43 PM

引用:
原帖由 kayakfans 於 2020-12-31 12:43 PM 發表

唔該晒師兄。
想再問下我買左呢款睇落驚唔夠長,必要時要可換番條較長既直喉嗎?
再謝謝
放心,跟黎都夠長有凸 !

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 kayakfans 於 2020-12-31 12:43 PM 發表

唔該晒師兄。
再謝謝
記住唔好落任何銅油灰,冇乜好處。。

呢個版真系好多野學

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-12-31 12:57 發表

記住唔好落任何銅油灰,冇乜好處。。
謝謝!更換時如遇有特別問題再請教你。再謝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]