• 瀏覽: 928
  • 回覆: 15
前無綫TVB藝人何俊軒近日在社交網拍片解釋自己北上發展的原因,影片以「香港人混不下去,才會到中國嗎?」為題,他表示,因為與家人、朋友政治立場不同,遭到排擠與背叛,還被朋友公開個人住址,所以他只能在2019年往內地發展。
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7740325-前tvb藝人何俊軒移居内地發展:遭家人朋友排擠?current_cat=4

只是政見不同, 親情友情都被刪除, 黃的良知=無知+白癡

熱賣及精選
引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-1-4 02:15 PM 發表

前無綫TVB藝人何俊軒近日在社交網拍片解釋自己北上發展的原因,影片以「香港人混不下去,才會到中國嗎?」為題,他表示,因為與家人、朋友政治立場不同,遭到排擠與背叛,還被朋友公開個人住址,所以他只能在2019年往內地發展。
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7740325-前tvb藝人何俊軒移居内地發展:遭家人朋友排擠?current_cat=4
我同事有一個同學羣組,其中一個成員係偏藍,比同組黃成員日日粗口小,搞到佢退羣,三十年朋友情誼毀於一旦,我同事只嘆奈何,唯有私下約飲茶。

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-1-4 02:15 PM 發表

但是快近60沒人識的跑龍套,說真的還是不要來內地好,免得人家把我們看成垃圾收容站。六十歲,在香港快可以拿乘車老人優惠,為他自己好,真的不要發明星夢吧。

呢個?相信無人識佢!

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-4 06:12 PM 發表

但是快近60沒人識的跑龍套,說真的還是不要來內地好,免得人家把我們看成垃圾收容站。六十歲,在香港快可以拿乘車老人優惠,為他自己好,真的不要發明星夢吧。
唔明香港藝人有乜咁優越? 大陸人連的士陳,阿GEM,王祖藍,胡杏兒,張柏芝等呢啲質素都竟然捧上天

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-4 06:12 PM 發表

劉江都係。小心馬上風。

引用:
原帖由 達維 於 2021-1-4 02:47 PM 發表

我同事有一個同學羣組,其中一個成員係偏藍,比同組黃成員日日粗口小,搞到佢退羣,三十年朋友情誼毀於一旦,我同事只嘆奈何,唯有私下約飲茶。
守法人士遭犯法人士排擠

引用:
原帖由 達維 於 2021-1-4 02:47 PM 發表

我個舊同學群組都係咁,話明唔好講政治,但幾個黃既都仲不斷打飛機,成日貼假新聞毒稿煽動文,有人踢爆過係假野就比佢幾個圍攻,搞到好多唔係黃既可能係無立場既同學都退群,識左幾廿年朋友就咁無左,無奈!

引用:
原帖由 gouki1234 於 2021-1-4 10:01 PM 發表

我個舊同學群組都係咁,話明唔好講政治,但幾個黃既都仲不斷打飛機,成日貼假新聞毒稿煽動文,有人踢爆過係假野就比佢幾個圍攻,搞到好多唔係黃既可能係無立場既同學都退群,識左幾廿年朋友就咁無左,無奈!
所以何俊軒的情況一啲唔出奇,既然朋友可以政見而要反目,不相識的人就更放肆起底攻擊,那種危險感不是身受其害又怎會知。疫症後雖然可以看到西方混亂無能的一面,但深黃的人仍是恃機而動,你說怎有安全感。

引用:
原帖由 無上帝 於 2021-1-4 09:43 PM 發表

守法人士遭犯法人士排擠
守法市民遭犯法黑警濫捕

引用:
原帖由 山上雀躍的山羊 於 2021-1-5 06:51 發表

守法市民遭犯法黑警濫捕
當場斷正的黑暴都話自己是守法市民, 咪吹噓呢D風氣啦

引用:
原帖由 山上雀躍的山羊 於 2021-1-5 06:51 AM 發表

守法市民遭犯法黑警濫捕
黃絲濫暴

加油

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
引用:
原帖由 山上雀躍的山羊 於 2021-1-5 06:51 AM 發表

守法市民遭犯法黑警濫捕
你地是一班小眾,破壞香港的廢物

引用:
原帖由 無上帝 於 2021-1-4 09:43 PM 發表

守法人士遭犯法人士排擠
恐怖既世界......!!
呢個題材可以用黎拍電影, 講述一個歪理當道既世界......如matrix和terminator機器主宰世界, 人類(正常人)無地方容身,最後要反抗,從新主返個宰世界!!

主題標籤 #何俊軒
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]